Blog

‘Heilige van Maastricht’ geeft Beluga Loves You nieuw gezicht

Pure smaken en het samen doen. Met deze twee thema’s gaat Servais Tielman zijn Beluga Loves You in Maastricht voorzien van een eigen identiteit. Een nieuw logo en een eigen kaviaar zijn er al, een nieuw interieur en een kookboek op basis van augmented reality volgen.

Een telefoontje van Hans van Wolde is in mei 2018 de start van een periode, die vrijdag 6 september eindigt met de officiële (her)opening van Beluga Loves You door eigenaren Stephanie en Servais Tielman.

Servais Tielman
‘Ik weet het nog precies’, vertelt Servais me als ik namens ChefsFriends aanwezig mag zijn bij de formele aftrap van een nieuwe fase van zowel de ondernemer als het restaurant. ‘Ik stond onder de douche toen Hans belde. En als je leermeester belt, dan neem je de telefoon op.’

Cucina del Mondo
De boodschap: er is eigenlijk maar één iemand die Beluga Loves You van me kan overnemen. Servais is liefst zes jaar de rechterhand van Hans, alvorens hij in Heerlen met Cucina del Mondo zijn eigen zaak begint.

Servais is enthousiast en zijn partner Stephanie deelt die mening. Van het een komt het ander. Het duo kookt nog een tijdje samen en sinds 1 september staan Servais en Stephanie aan het roer.

Heerlen
De overname is voor de chef ook reden zijn zaak in Heerlen van de hand te doen. Hij start met een rigoureuze aanpassing van het interieur – graffitikunstenaars krijgen er de vrije hand – en zijn voormalige souschef gaat er aan de slag met Graffiti.

Pure smaken
In het Beluga Loves You van Stephanie en Servais draait het om pure smaken en de puurheid van het product.

‘We hebben het team helemaal zelf opgebouwd. Het bestaat uit mensen die onze filosofie begrijpen en die – net als wij – geloven in het samen doen.’

Keuken
Keukenchef is Guido Brake, die overkomt van tweesterrenrestaurant La Source in België. Joël Spits, met op zijn cv onder andere Toine Hermsen, vervult de functie van souschef. Het volledige team bestaat uit 32 mensen.

Stephanie Tielman
Stephanie speelt aan de voorkant een prominente rol. Ze heeft (ook) een andere baan, maar gaat al minder werken als Cucina del Mondo een ster krijgt van Michelin. Bij Beluga Loves You is ze van donderdag tot en met zaterdag de gastvrouw.

Menu’s
Servais serveert de komende periode twee menu’s. De eerste is ‘Meet Servais en beschikbaar in vier of vijf gangen. Ideaal voor die mensen die Beluga Loves You al kennen, maar niet of minder bekend zijn met de kookstijl van de nieuwe eigenaar.

De hele maand september op dinsdag, woensdag en donderdag te reserveren voor lunch (vier gangen voor 75 euro all-in) en diner (vijf gangen voor 135 euro all-in).

Wie al overtuigd is of zin heeft om zich uitgebreid te laten verwennen, kan kiezen voor het ‘Favourites Menu’ van acht gangen voor 130 euro (205 euro all-in).

Gerechten
Tijdens de officiële opening genieten we met andere genodigden van een walking dinner en worden gerechtjes/hapjes geserveerd die duidelijk maken wat Servais bedoelt met pure smaken.

We proeven onder andere oester met rode biet; tomaat, parmezaan en basilicum; ganzenlever met een crunch van appel; een macaron van watermeloen, kropsla en pata negra; verschillende structuren van bloemkool met livar-varken en rundvlees met artisjok en een schuim van knoflook.

Stuk voor stuk vol van smaak en puur: je proeft de producten. Dat is erg mooi het geval bij het gerecht van tomaat, parmezaan en basilicum. Drie smaken die je afzonderlijk proeft en ook nog eens heel erg mooi samenkomen in de mond.

Kaviaar
Deze avond is er ook de lancering van een eigen kaviaar onder private label in samenwerking met het Belgische bedrijf Imperial Heritage Caviar van Koenraad Colman.

De Beluga Loves You-kaviaar wordt gewonnen in de National Parc Area in Piemonte.

Interieur restaurant
Vooralsnog is er in het restaurant niet zoveel veranderd. Er is een nieuw logo gekomen en er zijn schilderwerkzaamheden verricht.

Een ander interieur is in de maak. Servais is daarover in gesprek met een ‘gerenommeerde Nederlandse (interieur)architect’ om een ‘baanbrekend verhaal neer te zetten’ in het Maastrichtse restaurant.

Kookboek
Eveneens in ontwikkeling is Servais eigen kookboek. ‘RAW, van kop tot staart’ wordt naar eigen zeggen het eerste kookboek ter wereld met een eindeloos verhaal waarin augmented reality een prominente rol gaat spelen. Volgend jaar moet het verschijnen.

Maastricht
De kop is er nu officieel af voor Stephanie en Servais. Beiden voelen zich deze avond als een vis in het water en nemen trots de felicitaties in ontvangst. Wie ook trots is, is vader Ger Tielman.

Hij mag de avond openen en vertelt dat zijn zoon terug is ‘op het nest’. ‘Servais is niet voor niets een verwijzing naar de heilige van Maastricht.’

Benieuwd? Volg dan deze link om een reservering te maken bij restaurant Beluga Loves You.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Drenthe van Thomas van Mechelen

Volgend artikel

Taiko Bar nieuwe naam bar Conservatorium Hotel Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.