Hanneke van Kouwen: ‘Hoog Holten blijft Hoog Holten’
Hotel Hoog Holten in het Overijsselse Holten krijgt eind van dit jaar een nieuwe eigenaar. Hanneke van Kouwen en Remco Vermeulen, beiden 61, doen het bedrijf over aan de net dertigers Wilco Schuitemaker en Dominique van der Valk.
‘Dertig jaar geleden kochten mijn inmiddels ex Remco en ik Hotel Hoog Holten. We hebben het uitgebouwd en verbreed tot een best groot bedrijf. Daar zijn we trots op. Het stond op zich niet te koop, maar er kwam dit jaar een koper langs. Dus hebben we het bedrijf verkocht en trekken we eind december de deur achter ons dicht’, licht eigenaresse Hanneke van Kouwen de deal toe.
De nieuwe eigenaren gaan volgens Hanneke door op de ingeslagen weg en gaan ervaren waar eventuele veranderingen nodig zijn. ‘Één van de nieuwe eigenaren is een Van der Valk, maar er komt geen toekan op het hotel hoor. Ze gaan op de ingeslagen weg verder met het huidige personeel en de huidige chef-kok Marc Boti’.
Wat de huidige eigenaren na de verkoop gaan doen, weet Hanneke nog niet. ‘Eerst goed afsluiten en een vakantie nemen. Daarna zien we wel verder. Ik ben te jong en te energiek om achter de geraniums te zitten. Ik heb nog geen plannen, die komen later wel.’
JRE-Nederland
Hanneke en Remco kopen 30 jaar geleden Hotel Hoog Holten en bouwen het stapsgewijs uit tot een gerenommeerd bedrijf. Hanneke: ‘Toen wij het kochten, was het een leuk hotelletje op de Holterberg. We hebben het verbouwd en verbreed met kamers, wellness en een trouwlocatie. Culinair hebben we koers gezet door ons 25 jaar geleden aan te sluiten bij JRE-Nederland. Een ster hebben we nooit geambieerd, maar wel een goede keuken. En die goede keuken onder leiding van Marc Boti is er. Marc is afgestapt van de typische Franse keuken en gebruikt kruiden uit alle delen van de wereld. De invloeden komen van alle kanten en dat maakt het dat ik trots ben op deze keuken, die door gasten erg wordt gewaardeerd.’
Hotel Hoog Holten telt 24 kamers van gangbare kamers tot uitgebreide suites. Het restaurant staat vermeld in restaurantgidsen. Verder heeft het bedrijf een wellnessruimte, doet het aan fietsverhuur en beschikt het over een gratis ruime parkeerplaats. Het pand is in 1920 gebouwd als jachthuis en werd nog voor de Tweede Wereldoorlog verbouwd tot hotel.
Lees ook:
Restaurant Eden verhuisd naar Waalre
Tom Lamers: ‘Stapsgewijs ‘t Raedthuys in Duiven naar mijn hand zetten
Bij De Kromme Dissel nu ook slapen en ontbijten
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.