Blog

HACCP-coderen vanuit de cloud heeft de toekomst

Naast de manueel in te vullen codeerlabels van Info Food Labels is er nu ook OnlinePrint Cloud voor het coderen vanuit de cloud met een account en labelprinter. Expert Paul Duijnstee legt uit.

Door de verdere aanscherping en naleving van de HACCP hygiëne regel- en wetgeving wordt het lastiger om met balpen te coderen. We gaan de cloud in en dat brengt alleen maar voordelen met zich mee, weet Paul. ‘Zeven dagen per week en 24 uur per dag toegang.’

Regel- en wetgeving
‘Je labels staan opgeslagen en zijn oproepbaar en supersnel met twee klikken af te drukken’, begint Paul, die met Info Food Label & OnlinePrint niet alleen ‘vriend van…’ ChefsFriends is, maar ook geldt als expert op het gebied van codering.

‘Ze zijn optimaal leesbaar door perfecte afdruk en kunnen worden afgedrukt met alles wat de regel- en wetgeving vereist, denk aan allergeensymbolen, een barcode et cetera.’

OnlinePrint staat voor HACCP coderen vanuit de cloud
In 2014 heeft hij op verzoek van het Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen het eerste web based codeersysteem ontwikkeld speciaal voor het afdrukken van ontbijt- en buffetlabels op A4-vellen.

‘De stap was gezet en in 2018 werden we benaderd met de vraag of het ook mogelijk was om met het systeem single labels af te drukken. Dat is OnlinePrint Cloud geworden.’

Gebruiksvriendelijk & efficiënt
Verreweg het beste en meest doordachte web based codeersysteem, zo meent hij. ‘Simpelweg omdat OnlinePrint Cloud net als Info Food Labels door chef-koks en docenten is ontwikkeld en getest op de keukenvloer, perfect bedienbaar en eerlijk geprijsd zijn. We ontwikkelen immers voor collega’s.’

OnlinePrint Cloud is eenvoudig te bedienen via een tablet of pc, maar ook met je mobiele telefoon met wifi en app.

Coderen HACCP

Wat kan het allemaal?
– 24/7 toegang
– 14 allergeensymbolen (indien er allergenen bij komen, worden deze automatisch aangevuld)
– Alle CCP’s, THT, barcode, logo en meer;
– Naam verantwoordelijke, leveranciersnaam en/of ID-nummer;
– Web based en vanuit de cloud;
– Altijd volgens de laatste HACCp EU-wet- en regelgeving;
– Geen inktcartridges thermisch print;
– Geen hardware-investering anders dan een Brother labelprinter;
– Onze labelproducten zijn fullcolour voorgeprint;
– Maken van diepvrieslabels of labels vooruit printen;
– Blasterlabels printen met temperatuur en tijdspanne van het terugkoelproces;
– Volledig combineerbaar met externe software en custom made;
– Geen software-investering;
– En nog veel meer…

Lees tussen de regels en de kleine lettertjes
Er komen meer en meer aanbieders met web based-systemen. Paul daarover: ‘Wat ons is opgevallen, is dat niet één aanbieder zich toelegt op het specifiek coderen alleen, zoals wij dat doen.’

Het zijn volgens hem vaak heel complexe systemen met allerlei tools en toepassingen, zoals inkoopconnecties, receptuurkoppelingen, allergenenplatforms, invullijsten en andere dataopslag.

‘Met ergens tussendoor de mogelijkheid om een etiket af te drukken. Dat lijkt handig, maar blijkt in de praktijk onhandig. Niet iedereen heeft namelijk de skills of kennis om ermee te werken en je hebt gemiddeld vijftien toetsaanslagen nodig om een HACCP codeerlabel af te drukken, terwijl dat bij ons twee klikken is.’

Onverstandig en onnodig duur
Onverstandig, aldus Paul, want als het systeem eruit klapt, kun je geen labels meer printen. ‘En dat wil je niet, want HACCP coderen is wetgeving. Bescherm jezelf dus en houd je systemen gescheiden.’

Immers: als je twee schermen opent – de receptuur en ernaast OnlinePrint – maak je eenmalig het codeerlabel aan de hand van de gegevens uit het recept en staat het label voor altijd opgeslagen en is het met één klik oproepbaar met de actuele datum erin.

‘Veel systemen zijn onnodig duur als je kijkt naar de abonnementskosten, de aankoop van de hardware en de jaarlijkse kosten voor de update en de software. Vergelijk die kosten met die van OnlinePrint en je zult zien dat je op jaarbasis honderden euro’s bespaart.’

Website en antwoorden
W: https://infofoodlabels.com/onlineprint. Mail of bel: (06) 542 92 248 | prd@infofoodlabels.com.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Paul Duijnstee, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over het juist doen van de afwas en het bestellen van de juiste producten, kun je terecht op de website van Info Food Labels & OnlinePrint. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dit boek leert je om ‘echt te koken’ (en jij kunt exemplaar winnen)

Volgend artikel

Duurzaam koken thuis: waar let ik op?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.