Nieuws

Grootscheepse verbouwing Bij Jef te volgen op ChefsFriends

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel gaat flink uitbreiden. De keuken van chef-kok Jef Schuur wordt bijna vier keer zo groot en het aantal kamers wordt uitgebreid van acht naar twaalf. De vorderingen worden bijgehouden in een exclusieve blog op ChefsFriends.

‘Waar we nu goed in zijn en erkenning voor krijgen van gasten en collega’s, gaan we naar een hoger plan trekken’, legt gastvrouw Nadine Mögling de reden voor de grootscheepse verbouwing uit.

Ultieme eilandgevoel
‘Een bezoek aan Bij Jef moet het ultieme eilandgevoel oproepen. Lekker eten, heerlijk slapen en je laten verwennen. Die weg zijn we een aantal jaren geleden ingeslagen en gaan we nu verder doorvoeren.’

Nieuwbouw
Naast het bestaande pand komt nieuwbouw, waarin vier luxe hotelkamers worden gerealiseerd. Daarmee wordt het aantal uitgebreid van acht naar twaalf.

Nadine: ‘Er komen vier suites, luxer dan de acht kamers die we nu hebben. Met veel aandacht voor het design, natuurlijke materialen, daglicht en een open karakter.’

Grotere keuken
In het nieuwe pand is ook ruimte gereserveerd voor de keuken van Jef. ‘De werkruimte wordt bijna vier keer zo groot’, zo laat de sterchef weten.

Jef en Nadine reisden daarvoor naar Italië. ‘De kachel wordt op maat gemaakt, bedoeld om mijn kookstijl te kunnen perfectioneren’, vertelt Jef.

‘In 2000 hebben we het pand gekocht en stonden we met twee man in de keuken en op drukke avonden met zijn drieën. Nu zijn dat er continu acht.’

Receptieruimte
Aan het hotel wordt verder een sauna toegevoegd en er komt een grotere receptieruimte. Bovendien zijn alle faciliteiten straks binnendoor bereikbaar, nu moeten de kamers nog van de buitenkant worden benaderd.

Les Patrons Cuisiniers
Vanaf maandag 17 oktober is Bij Jef gesloten, half december gaan de deuren weer open. Het horecabedrijf op Texel is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels & Restaurants.

SVH Meestertitels
Jef en Nadine zijn beiden in het bezit van een SVH Meestertitel, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca.

Nadine is SVH Meestergastvrouw en Jef werd recent geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Er zijn slechts vijf koppels met beiden een Meestertitel en daarvan zijn er drie actief met een eigen restaurant.

Exclusieve blog
Jef en Nadine gaan in blogs op ChefsFriends exclusief verslag doen van alle vorderingen. Met tekst, foto’s en video’s nemen ze jou mee door de verbouwing. Iedere drie weken verschijnt een nieuwe bijdrage.

Vorig artikel

Chef2Chef: Johan over Chantal, Chantal over Johan

Volgend artikel

‘Winemakers dinner’ met Rioja-wijnen bij Het Koetshuis

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.