Vacatures

‘Graffiti zoekt een souschef die hout snijdt!’

Vacature – Je bent een bevlogen twintiger of vroege dertiger met een culinaire ‘urban touch’. Hippe wijken zoals het New Yorkse Meatpacking District of de Berlijnse Märkischen Hofe zijn jou niet vreemd, alleen zoek je ze iets dichter bij huis. ‘Well, you’ve come to the right place!’

Graffiti is gevestigd in hartje Heerlen, op een steenworp afstand van het welbekende Parkstad Limburg Theater van architect Peutz.

Heerlen vormt de kern van Parkstad, een veelzijdig gebied met urban invloeden maar je bent ook zo binnen 10 minuten op de prachtige Brunssumerheide of je pakt een biertje in Maastricht, Aken of Luik!

Jasper Van de Vin
In de zomer van 2019 nam Jasper Van de Vin Graffiti over van Michelinkok Servais Tielman. Van de Vin maakte deel uit van het team van Tielman dat in 2016 haar eerste Michelinster verwierf met restaurant Cucina del Mondo. In de zomer van 2017 transformeerde Cucina del Mondo naar het huidige Graffiti.

Met de insteek van ‘urban Heerlen’ en street art murals gingen 7 kunstenaars compleet los op het restaurant waarbij iedere ruimte een op zichzelf staand kunstwerk werd.

Graffiti
Net als andere restaurants sloot Graffiti haar deuren waarbij Van de Vin de handen ineen sloeg met zijn voormalige chef Tielman (Beluga Loves You) en een Delivery Service startte. Tijdens Koningsdag 2020 ging o.a. een 1,5 jaar gerijpte Limburgse Livar ham van Graffiti mee in de Royal Delivery naar Paleis Huis Ten Bosch.

Daarnaast werd er veel tijd gestoken in meer product development in eigen huis waaronder gin labels ‘Black Gold’ en ‘Assisi en een eigen olijfolie lijn. Graffiti is een gewaagd ‘out of the box’ restaurant waar je ook zo op zou kunnen stuiten in een van de zijstraatjes van de Ramblas in Barcelona of Trastevere in Rome.

De Graffiti menukaart
De legacy van Servais Tielman is onomstotelijk aanwezig bij Graffiti en Van de Vin voegt hier gaandeweg een geheel eigen twist aan toe. Bart Aarts (voorheen Kasteel Terworm) is de Maitre. De primaire ambitie van het Graffiti team is klip en klaar: een Bib Gourmand. Graffiti verzorgt lunches, diners, delivery, luxe catering en private dinners vanaf 6 personen.

‘De Graffiti Souschef die hout snijdt’
Graffiti heropende haar deuren op 1 juni en werkt stap voor stap aan haar profiel en ambities. Dit gaat gepaard met maatwerk pur sang tot in de fijnste finesses. Een van de laatste projecten zijn de houten serveerplanken die geheel op maat gemaakt zijn van Heerlens hout voorzien van een urban twist. Graffiti zoekt per direct een souschef ‘die hout snijdt’ en mee bouwt aan de voorgenomen ambities.

Ben jij uit het goede hout gesneden? Vroeg of later willen wij hier graag met jou op toasten met onze eigen kruidige gin ‘Black Gold’ of ‘Assisi’ wanneer je meer van de zachtere touch houdt. Interesse? Stuur een mail naar jasper@graffitirestaurant.nl met je CV en we nemen contact met je op!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Leon Mazairac nieuwe chef-kok Grand Hotel Karel V

Volgend artikel

Oud-eigenaren restaurant Koriander openen Bisque in Groningen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.