Productnieuws

Good Food Book #3 verkrijgbaar

Productnieuws -De derde editie van het Good Food Book, het ‘allergoedste’ kookboek, is vanaf vandaag te verkrijgen in de boekhandel en op de site van de uitgeverij, de Stichting FDBCK Foundation (spreek uit als ‘feedback’).

In het boek staan 50 recepten van bekende topchefs, foodies en BN’ers. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het door hongersnood geteisterde Malawi.

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen.

World Food Programme
Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de FDBCK Foundation via het World Food Programme veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Dat maakt het Good Food Book #3 het ‘allergoedste’ cadeau voor de feestdagen.

Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet.

Ron Blaauw
Het boek bevat onder andere recepten voor eggs benedict van Martijn Krabbé, pizza mozzarella van Ron Blaauw en salade met gegrilde perzik van Miljuschka Witzenhausen. Maar ook voor de zeebaars met sinaasappel-saffraanboter van Yvette van Boven, de hamburger JBG van Julius Jaspers, de Mexicaanse tortilla-salade van Gerard Ekdom en de makreel en avocado van Jonnie Boer.

‘Door één Good Food Book #3 te kopen, maak je een wereld van verschil voor kinderen in Malawi’, zegt initiatiefneemster Mariëlle van Spronsen van de FDBCK Foundation. ‘De maaltijden op school zijn dé manier om de cirkel van armoede en honger te doorbreken: de kinderen worden naar school gestuurd, in plaats van thuis te helpen op het land. Ze volgen onderwijs en krijgen een voedzame maaltijd.’

Het Good Food Book #3 is vanaf vandaag te koop in de boekhandel en op de site van uitgeverij FDBCK.

Vorig artikel

Video: Michel van der Kroft plaatst spruitje op culinair voetstuk

Volgend artikel

Nieuw viersterrenhotel aan het Veerse Meer in Arnemuiden

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.