Nieuws

Gijs Hoevenaars stopt bij De Lindehof en start Muggels by Gijs

Keukenchef Gijs Hoevenaars (40) ruilt tweesterrenrestaurant De Lindehof in voor een nieuw, eigen avontuur. In zijn woonplaats Uden start hij restaurant Muggels by Gijs. Tijd om te bellen met Gijs over zijn plannen en zijn bijzondere band met Soenil Bahadoer, waarmee hij 18 jaar werkte.

Wat ga je doen?

‘Ik start Muggels by Gijs in mijn woonplaats Uden, een shared dining-concept op hoog niveau waarbij we de mooiste producten bereiden voor gasten. Muggels aan de Boekelsedijk is gevestigd in een oude boerderij, waar ooit de legendarische Jannis Brevet kookte. In augustus gaan we de zaak vernieuwen, zodat we op 28 augustus kunnen starten.’

Hoe omschrijf je jouw keuken?

‘Een Franse keuken met natuurlijk ietwat Aziatische invloeden. Ik heb 18 jaar bij Soenil gewerkt en dat heeft mij gevormd. Ik heb ontzettend veel van hem en ook zijn moeder geleerd over het gebruik van specerijen. Verder kies ik in mijn keuken voor verantwoorde producten, geleverd door de beste leveranciers. Ik heb veel zin om op eigen benen te staan en mijn eigen koers te varen.’

Ruim 18 jaar De Lindehof op de teller. Hoe moeilijk was de beslissing om te vertrekken?

‘Heel moeilijk. Soenil is als een soort vaderfiguur voor mij. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en mooie dingen meegemaakt in al die jaren bij De Lindehof. Maar ik ben 40 en kreeg een kans om in mijn eigen woonplaats voor mezelf te beginnen. Ik heb er lang over nagedacht maar ik dacht: deze kans ga ik pakken.’

Vorige week was jouw laatste dag in De Lindehof. Hoe was dat?

‘Lastig. We hebben een traantje gepinkt en elkaar een dikke knuffel gegeven. Soenil is er altijd voor mij geweest. Het is sowieso een emotionele tijd. Donderdag was mijn laatste werkdag bij De Lindehof en afgelopen weekend zijn mijn vrouw en ik getrouwd. Mijn vrouw werkt in het onderwijs en blijft dat voorlopig doen.’

Wat kan Uden en omgeving verwachten van Muggels by Gijs?

‘Een restaurant met een gemoedelijke sfeer waar iedereen welkom is. We gaan topkwaliteit leveren voor een betaalbare prijs. Misschien kunnen we wel een Bib Gourmand behalen. Ik weet het niet. Eerst maar eens lekker starten. De komende tijd ben ik bezig om het keukenteam te formeren en om contacten te leggen met leveranciers. Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Robert Hartelman: ‘Groene ster voor Cèpes is ons doel’

Volgend artikel

René Koelman over de toekomst van kaas

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.