Nieuws

Gids Grootspraak prijst O&O, 212 en Wijn bij Stijn

Het is gidsentijd en nu is het de beurt aan Grootspraak. In deze gids noemenswaardige vermeldingen voor O&O, 212 en Wijn bij Stijn.

Een van de speerpunten van Grootspraak is de beoordeling van het wijnniveau van een restaurant. Daarvoor wordt niet alleen de wijnkaart beoordeeld. Van groot belang zijn ook de kwaliteit van het arrangement, van de wijnbediening en -adviezen, en hoe de wijnen worden gepresenteerd.

Deze nieuwe editie van Grootspraak wijst wijnliefhebbers op een heldere en toegankelijke manier de weg naar die restaurants waar grote liefde voor wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Daarnaast benoemt Grootspraak elk jaar drie uitschieters: het Wijnrestaurant van het Jaar, Restaurant van het Jaar, en de Wijnbar van het Jaar.

Dit zijn in 2019:
Restaurant O&O in Sint Willebrod als Wijnrestaurant van het Jaar
Restaurant 212 in Amsterdam als Restaurant van het Jaar
Wijn bij Stijn in Den Bosch als Wijnbar van het Jaar

De keuze voor deze drie adressen is gemaakt aan de hand van dat extra, dat bijzondere of onderscheidende dat in deze zaken wordt geboden.

Restaurant O&O is verkozen tot Wijnrestaurant van het Jaar. De jury hierover: ‘De wijnkaart van maître-sommelier Monica Tsang heeft het allemaal: uitstekende beschrijvingen, goede open glazen, mooie en ook betaalbare wijnen. Met een symbooltje wordt aangegeven of een wijn biologisch is en of hij tot de favorieten van het restaurant behoort. Bij elke wijn staan de druiven en de gebruikte percentages aangegeven’.

De jury over Restaurant 212 in Amsterdam als Restaurant van het Jaar: ‘Het concept is het bijzondere van deze nieuwe zaak, in combinatie met absolute topkwaliteit en veel originaliteit. Het is, zoals ze dat zelf zeggen, ‘Amsterdams eerste no-table-restaurant’. Je geniet hier van zeer uitdagende, prachtige gerechten, origineel en van een zeer hoog niveau’.

De titel Wijnbar van het Jaar gaat dit jaar dus naar Wijn bij Stijn in Den Bosch, een wijnbar met toekomst meldt de jury: ‘Zij maken het mogelijk voor een breed en jong publiek om kennis te maken met mooie wijnen. Stijn Kuijpers vindt het heerlijk zijn gasten wat nieuws te laten proberen en ontdekken. De wijnkeuze is van hoge kwaliteit en heel avontuurlijk’.

De gids Grootspraak is online te bestellen via deze link.

Vorig artikel

Hotel Des Indes in Den Haag sluit aan bij The Leading Hotels of the World

Volgend artikel

De favoriete restaurants in Brabant van Ludo de Jong

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.