Genieten van Zeeuwsche Zoute de hele dag door
Je dag beginnen met de smaak van Zeeland op je bord. Klinkt goed, toch? Vanuit het mooie Bruinisse tilt Zeeuwsche Zoute je gerecht naar een ander niveau. Omdat het leven al druk genoeg is, heeft deze vriend van ChefsFriends een dagmenu voor je samengesteld.
Van ontbijt tot dessert, hieronder vind je gerechten die de verschillende Zeeuwsche Zoute-varianten perfect tot hun recht laten komen. Dit menu laat je zien hoe veelzijdig en lekker zout is.
Heerlijke start
Croissant met gerookte zalm en Zeeuwsche Zoute Puur. Het is een kleine moeite om iets te creëren waarvan je elke keer opnieuw kunt genieten. Begin je dag goed met deze combinatie en geef jezelf een beetje luxe, ongeacht de dag van de week.
Een versgebakken croissant met zalm, afgewerkt met een snufje Zeeuwsche Zoute Puur mag gewoon elke dag. Eenvoudig en lekker! Bekijk het volledige recept hier. Dus, het hoeft voor dit ontbijtje echt geen zondag of Pasen te zijn!
Genieten tijdens de lunch
Hard gewerkt, gesport of andere zaken afgehandeld? De lunch is echt even een momentje voor jezelf. In plaats van het oer-Hollandse broodje kaas gooi je het vandaag eens over een andere Zeeuwse boeg!
Voor de lunch hebben we een heerlijke bloemkoolsteak, gekruid met Zeeuwsche Zoute Chili. Deze smaakvolle lunch is niet alleen gezond, maar ook supermakkelijk te maken. Wil je weten hoe? Het recept vind je hier.
Snacktijd
Tijd voor een gezonde snack! Besmeer een knapperig broodje met hummus en een snufje Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook. Hummus is rijk aan eiwitten en vezels, en het zout geeft een extra kick.
Je hebt waarschijnlijk nog genoeg te doen tot het avondeten en dan is een broodje met deze dip het ideale tussendoortje. Bovendien geeft het een energieboost. Dit maakt het niet alleen een lekkere, maar ook een verantwoorde snackoptie.
Of je nu thuis bent of onderweg, dit broodje met hummus kun je eenvoudig meenemen. Het volledige recept kun je hier vinden.
Dinermomentje
Het is helemaal jouw dag vandaag. Geniet van carpaccio met een vleugje Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Het beste? Je hoeft voor deze antipasti niet uren in de keuken te staan. Kijk maar hier!
Liever iets warmers? Dan kun je ook kiezen voor de Beef Tataki. Deze Japanse delicatesse is licht gegrild en op z’n lekkerst als je deze besprenkelt met Zeeuwsche Zoute Wakame, wat een heerlijke umami smaak toevoegt.
Serveer hiernaast een artisjok uit de oven met Zeeuwsche Zoute Gerookt en creëer een perfecte balans aan de eettafel. Perfect voor een zomeravond in de tuin, met of zonder gezelschap. Benieuwd hoe je de artisjok precies bereidt? Kijk dan hier.
Tropisch dessert
Het zoetzuur van ananas in combinatie met pepers; dat moet wel lekker zijn! Precies, dat dachten wij ook. Het tropische dessert met gegrilde ananas en een pittige saus is geïnspireerd door de culinaire tradities van diverse tropische en subtropische regio’s, met name uit Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.
Sluit je dag af met een gerecht dat zowel verrassend als verfrissend is. Grill plakjes ananas afgewerkt met Zeeuwsche Zoute Chili. Benieuwd? Bekijk het gerecht hier.
Duik de keuken in en laat je inspireren door de smaken van Zeeland! Voor meer recepten en inspiratie bezoek je de receptenpagina van Zeeuwsche Zoute. Ben jij (hobby)chef, maar kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje.
Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet zie je jouw recept binnenkort op de site en socials van Zeeuwsche Zoute.
Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of het account taggen wanneer je het zout hebt gebruikt.
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.