Nieuws

Genieten van Perzische smaken in Wereldmuseum

In het met één Michelinster bekroonde restaurant Wereldmuseum aan de Willemskade in Rotterdam kun je tot en met 28 maart Perzische smaken proeven. Vanwege de tentoonstelling ‘De Perzen, krijgers en dichters’ introduceert chef-kok Wim Severein een dessertkaart die is geïnspireerd op de Perzische keuken en een speciaal ‘Perzen’ luncharrangement.

De tentoonstelling ‘De Perzen, krijgers en dichters’ in het Rotterdamse Wereldmuseum is voor chef-kok Wim Severein reden Perzische smaken te introduceren in het gelijknamige sterrestaurant.

Dessert
Voor een Perzisch getint dessert gebruikt hij de smaken van granaatappel, pistache, couscous, ricotta, sharonfruit, oranjebloesem en kataifi (zie foto).

Luncharrangement
Bovendien is een speciaal ‘Perzen’ luncharrangement samengesteld. Dit arrangement bestaat uit een sprankelend aperitief, twee gangen, tafelwater, één glas bijpassende wijn, koffie- of theeservies en een entreebewijs voor de tentoonstelling.

Kookboek
In de museumwinkel kunnen kookliefhebbers terecht voor het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour.

Persiana is door het Food and Travel Magazine uitgeroepen tot het beste kookboek van 2015.

Reserveren
Wereldmuseum serveert lunch van dinsdag tot en met zondag (zaterdag gesloten) tussen 12.00 en 14.00 uur en diner tussen 18.00 en 21.30 uur.

Reserveren kan via telefoonnummer 010-2707185 of door het invullen van het reserveringsformulier op de website van het restaurant.

Het speciale luncharrangement en de dessertkaart met Perzische smaken zijn beschikbaar tot en met 28 maart.

Vorig artikel

Video-interview met Vivino-grondlegger Heini Zachariassen

Volgend artikel

Oud Reuchlin & Boelen lanceert Jacobus Boelen in topsegment

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.