Nieuws

Geitenbokkendiner bij RIJKS in Amsterdam

Bokjesvlees is erg smakelijk en het is vreemd, zonde en ongewenst dat het vlees niet veel wordt gebruikt. Daarom komt Joris Bijdendijk met een speciaal geitenbokkendiner in zijn restaurant RIJKS in Amsterdam.

‘Als echte Nederlanders houden wij van kaas. Koeien-, schapen-, én geitenkaas. Om in de vraag van deze laatste te voorzien worden veel geiten gehouden. Een geit geeft pas melk als het een lammetje krijgt. De helft van de lammetjes zijn vrouwtjes, die kun je weer melken. Maar de andere helft zijn geitenbokken. Op dit moment produceren wij in Nederland ongeveer 70.000 bokjes per jaar. Waarvan er nog geen 2% in onze voedselketen belanden. Zonde! Want bokjesvlees is erg smakelijk’, redeneert Joris.

En Joris heeft gelijk, want ook wij van ChefsFriends.nl gruwelen van het vernietigen van voedsel. We vinden het dan ook meer dan noemenswaardig om te melden dat het geitenbokkendiner bij RIJKS op 1 en 2 april is en dat je daarvoor kunt reserveren.

Een geitenbokkenlunch van 4 gangen wordt aangeboden voor 50 euro. Een 6 gangen geitenbokkendiner voor 70 euro. Reserveren voor dit speciale menu kan hier.

Restaurant RIJKS is gevestigd in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het restaurant staat onder leiding van SVH Meesterkok Joris Bijdendijk en beschikt over een Michelinster.

Vorig artikel

Signaturenmenu bij l’Atelier in Gulpen

Volgend artikel

Alcoholvrij: een trend of een gewoonte?

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.