Home / Nieuws / Gault&Millau: Jarno Eggen beste chef, Claudia Brevet beste gastvrouw

Gault&Millau: Jarno Eggen beste chef, Claudia Brevet beste gastvrouw

Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde is maandag 6 november door culinaire gids Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Gastvrouw van het Jaar is voor Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. De prijzen zijn uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.

De presentatie van de Gault&Millau-gids wordt jaarlijks voorafgegaan door de uitreiking van een aantal awards aan personen of bedrijven.

Chef van het Jaar
De prijs Chef van het Jaar is uitgereikt aan Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn (foto midden) in Zuidwolde. Dennis Huwaë mocht de award in ontvangst nemen die hoort bij de titel Talentvol Chef.

Sommelier van het Jaar
Beste gastvrouw is Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. De Treeswijkhoeve heeft met Remon van de Kerkhof de Sommelier van het Jaar in dienst en Arnold Zwartkruis van Aan de Zweth in Zweth/Schipluiden is gekroond tot Wijn-Spijs Specialist van het Jaar.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een speciaal evenement in de Jaarbeurs in Utrecht, voorafgaande aan de lancering van de gids voor 2018.

Volledig overzicht van de winnaars van een Gault&Millau Award
Chef van het Jaar: Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde
Gastvrouw van het Jaar: Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen
Sommelier van het Jaar: Remon van de Kerkhof van De Treeswijkhoeve in Waalre
Wijn-Spijs Specialist van het Jaar: Arnold Zwartkruis van restaurant Aan de Zweth in Zweth/Schipluiden
Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam
Talentvol sommelier van het Jaar: Ruben Kwakman van restaurant Zarzo in Eindhoven
Talentvol Wijn-Spijs Specialist: Sabas Joosten van De Librije in Zwolle
Talentvol Gastheer: Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden
Wijnkaart van het Jaar: restaurant en theater Bouwkunde in Deventer
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Vuurtoreneiland in Amsterdam
Prijs-Plezier: restaurant Le Hollandais in Amsterdam
Hotel van het Jaar: Het Arresthuis (Van der Valk) in Roermond
Terras van het Jaar: La Belle Source van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem
Beste Fromager: Jasper de Jong van Podium onder de Dom in Utrecht

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.