Nieuws

Gault&Millau: Jarno Eggen beste chef, Claudia Brevet beste gastvrouw

Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde is maandag 6 november door culinaire gids Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Gastvrouw van het Jaar is voor Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. De prijzen zijn uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.

De presentatie van de Gault&Millau-gids wordt jaarlijks voorafgegaan door de uitreiking van een aantal awards aan personen of bedrijven.

Chef van het Jaar
De prijs Chef van het Jaar is uitgereikt aan Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn (foto midden) in Zuidwolde. Dennis Huwaë mocht de award in ontvangst nemen die hoort bij de titel Talentvol Chef.

Sommelier van het Jaar
Beste gastvrouw is Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. De Treeswijkhoeve heeft met Remon van de Kerkhof de Sommelier van het Jaar in dienst en Arnold Zwartkruis van Aan de Zweth in Zweth/Schipluiden is gekroond tot Wijn-Spijs Specialist van het Jaar.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een speciaal evenement in de Jaarbeurs in Utrecht, voorafgaande aan de lancering van de gids voor 2018.

Volledig overzicht van de winnaars van een Gault&Millau Award
Chef van het Jaar: Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde
Gastvrouw van het Jaar: Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen
Sommelier van het Jaar: Remon van de Kerkhof van De Treeswijkhoeve in Waalre
Wijn-Spijs Specialist van het Jaar: Arnold Zwartkruis van restaurant Aan de Zweth in Zweth/Schipluiden
Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam
Talentvol sommelier van het Jaar: Ruben Kwakman van restaurant Zarzo in Eindhoven
Talentvol Wijn-Spijs Specialist: Sabas Joosten van De Librije in Zwolle
Talentvol Gastheer: Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden
Wijnkaart van het Jaar: restaurant en theater Bouwkunde in Deventer
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Vuurtoreneiland in Amsterdam
Prijs-Plezier: restaurant Le Hollandais in Amsterdam
Hotel van het Jaar: Het Arresthuis (Van der Valk) in Roermond
Terras van het Jaar: La Belle Source van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem
Beste Fromager: Jasper de Jong van Podium onder de Dom in Utrecht

Vorig artikel

Klassiekers van tien jaar Vork & Mes Hoofddorp in één menu

Volgend artikel

Inter Scaldes en De Librije hebben 19,5 punten in Gault&Millau 2018

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.