Gault&Millau Awards 2016 uitgereikt

Veel koks en restaurantmanagers kijken met enige spanning naar het najaar waarin restaurantgidsen worden gepresenteerd. Maandag 2 november is het de beurt aan Gault&Millau. De winnaars van awards zijn bekend.
De winnaars dit jaar zijn:
Chef van het Jaar: Michel van der Kroft, ’t Nonnetje, Harderwijk
Belofte van het Jaar: Leon Mazairac, Podium onder de Dom, Utrecht
Prijs | Plezier 2016: Ratatouille Food & Wine, Haarlem
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Eindeloos, Leeuwarden
Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Simon Veldman – Vermeer, Amsterdam
Sommelier van het Jaar: Saskia Schurink – HanTing Cuisine, Den Haag
Talentvol Sommelier van het Jaar: Erica Verweijen – Aan de Poel, Amstelveen
Wijnkaart van het Jaar: Wereldmuseum Restaurant, Rotterdam
Gastheer van het Jaar: Xavier Giesen – Bolenius, Amsterdam
Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Monica Tsang – O&O, Sint Willebrord
Beste Fromager: Ricardo van der Zwet – Allure, Rotterdam
Hotel van het Jaar: Kasteel Engelenburg, Brummen
Terras van het Jaar: Café-Restaurant De Plantage, Amsterdam
In het RAI-complex in Amsterdam zijn de winnaars zojuist gepresenteerd. De awarduitreiking maakt onderdeel uit van de gidspresentatie. Die is vanaf morgen voor 12,99 euro verkrijgbaar via de website van Gault&Millau Nederland.
In de Gault&Millau worden restaurants gerangschikt op basis van punten, met een maximum van twintig.