Nieuws

Gault&Millau Awards 2016 uitgereikt

Veel koks en restaurantmanagers kijken met enige spanning naar het najaar waarin restaurantgidsen worden gepresenteerd. Maandag 2 november is het de beurt aan Gault&Millau. De winnaars van awards zijn bekend.

De winnaars dit jaar zijn:

Chef van het Jaar: Michel van der Kroft, ‘t Nonnetje, Harderwijk

Belofte van het Jaar: Leon Mazairac, Podium onder de Dom, Utrecht

Prijs | Plezier 2016: Ratatouille Food & Wine, Haarlem

Duurzaam Restaurant van het Jaar: Eindeloos, Leeuwarden

Wijn|Spijsspecialist van het Jaar: Simon Veldman – Vermeer, Amsterdam

Sommelier van het Jaar: Saskia Schurink – HanTing Cuisine, Den Haag

Talentvol Sommelier van het Jaar: Erica Verweijen – Aan de Poel, Amstelveen

Wijnkaart van het Jaar: Wereldmuseum Restaurant, Rotterdam

Gastheer van het Jaar: Xavier Giesen – Bolenius, Amsterdam

Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Monica Tsang – O&O, Sint Willebrord

Beste Fromager: Ricardo van der Zwet – Allure, Rotterdam

Hotel van het Jaar: Kasteel Engelenburg, Brummen

Terras van het Jaar: Café-Restaurant De Plantage, Amsterdam

In het RAI-complex in Amsterdam zijn de winnaars zojuist gepresenteerd. De awarduitreiking maakt onderdeel uit van de gidspresentatie. Die is vanaf morgen voor 12,99 euro verkrijgbaar via de website van Gault&Millau Nederland.

In de Gault&Millau worden restaurants gerangschikt op basis van punten, met een maximum van twintig.

Vorig artikel

Bocuse bij Le Garage van Joop Braakhekke

Volgend artikel

Gault&Millau 2016: De Leest, Inter Scaldes en De Librije aan kop

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.