Nieuws

Gastronomische bieravond bij Château Neercanne

Château Neercanne in Maastricht is woensdag 29 januari het toneel van een gastronomische bieravond. En dit zijn de Limburgse streekbieren die worden geschonken bij de gerechten van Chefs de Cuisine Gilbert von Berg.

Drie lokale brouwerijen die verbonden zijn aan Château Neercanne presenteren zich tijdens de gastronomische bieravond. Dat zijn:

  • Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer als leverancier van onder andere het huisgemaakte brood van Château Neercanne
  • Brand Brouwerij als voormalig eigenaar van Château Neercanne
  • Gerlachus Bierbrouwerij & Whiskystokerij waarvan Wiskie rijpt in de wijnkelder van Château Neercanne

De avond bestaat uit een 5-gangenmenu van kasteelkok Gilbert von Berg. Bierkenner Rob Haenen geeft een toelichting over de geschonken bieren. Als aperitief wordt de inmiddels befaamde Brand up geschonken.

De gastronomische bieravond op 29 januari begint om 18.30 uur. Het diner start om 19.00 uur. Aanschuiven kan voor een all-in prijs van 100 euro per persoon.

Château Neercanne is een kasteelhotel in het Jekerdal net ten zuiden van Maastricht en op de grens met België. Vanuit het kasteel kijk je uit over het Jekerdal richting de Sint-Pietersberg. Het kasteelhotel is onderdeel van Oostwegel Collection.

Lees ook onze foodblog:
Traditie en vernieuwing hand in hand bij Château Neercanne

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Schuif aan bij truffellunch in Puur Zee van Imko Binnerts

Volgend artikel

De Bokkepruik stopt en komt met een speciaal vaarwelmenu

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.