Advertorial

Fris in Haarlem: ‘Franse keuken met wereldse invloeden’

Advertorial – ‘Gasten komen voor een leuke middag of avond uit en die wil ik ze geven.’ Het is die zin waarmee kersvers eigenaar Rick May een bezoek aan zijn restaurant Fris in Haarlem omschrijft. ‘Ik houd van pure smaken en eerlijke producten. Duurzaam en lokaal als het kan.’

Rick May is sinds september 2016 de trotse eigenaar van Fris, het restaurant waarvoor hij al een aantal jaren werkzaam is.

Wow-gevoel
‘Ik wil mijn gasten in de watten leggen en na ieder gerecht moet er een wow-gevoel zijn. De passie waarmee mijn team en ik werken, moet ik terugzien bij de boeren, producenten en leveranciers waarmee ik samenwerk.’

Ondernemerschap
Het ondernemerschap is een jongensdroom die uitkomt. Al tijdens zijn opleiding is die ambitie er.

Rick is geschoold door Paul van de Bunt, de man die twee Michelinsterren kookte in zijn restaurant De Leuf in het Limburgse Ubachsberg. Dat zie je terug in zijn persoonlijkheid én in zijn kookstijl.

Klassiek Frans
‘Bevlogen, eerlijk en recht voor zijn raap’, omschrijft hij zichzelf. ‘Ik ben klassiek Frans geschoold en aan die keuken voeg ik wereldse elementen toe.’

In 2014 begint Rick als souschef bij Fris, in februari 2015 gaat hij verder als chef-kok. Het is de start van dat wat uiteindelijk resulteert in een overname van het restaurant.

Stadscentrum
Restaurant Fris ligt op loopafstand van het gezellige stadscentrum van Haarlem. Met in de zomermaanden een vrolijk terras voor de deur.

Binnen is het interieur ‘opgefrist’. ‘Iets moderner, maar zonder de warmte te verliezen’, legt Rick uit.

Plafonnières
In het oog springend zijn de kunstig gevormde plafonnières. De bijzondere lampen van stof zijn inmiddels voorzien van led-verlichting, die ook nog eens in kleur en sterkte aan te passen is aan de sfeer.

Sfeer
In de nieuwe stoelen geniet je van een heerlijke middag of avond uit. Omdat ook de muren geschilderd zijn en er nieuwe gordijnen voor de ramen hangen, past de sfeer nu bij de ambities van de nieuwe eigenaar.

Keuken
De keuken van Fris is ‘klassiek Frans met hier en daar verrassende wereldwijde invloeden’. De ambitieuze chef-kok en eigenaar Rick May wil op het bord het product laten spreken. En dat proef je.

Duurzaam en lokaal
‘Duurzaam en lokaal, als het kan. Niet al te veel poespas, maar juist pure smaken. Smaken die passen bij het seizoen. De kaart wisselt om de acht weken, zodat iedere keer nieuwe, bijzondere gerechten op het menu staan.’

‘Gasten zijn bij Fris een avond uit, daarom moet ieder gerecht hen (meer dan) verrassen. Dat ze elkaar aankijken als het bord leeg is en zeggen ‘dat was lekker’.

Lunch en diner
Of je nu komt voor een lunch of een diner, Rick May en zijn jonge en enthousiaste team van medewerkers leggen je volledig in de watten en zorgen voor een onvergetelijke culinaire belevenis.

À la carte en menu
Je kunt kiezen voor de à-la-cartekaart of een van de menu’s. Bijvoorbeeld het JRE-menu: een spannend verrassingsmenu samengesteld met liefde voor het seizoen en beschikbaar van vier tot en met acht gangen.

Op zoek naar een adres voor een snelle zakelijke lunch? Ook daarvoor kun je terecht bij Fris. ‘Jij beslist waarin je zin hebt als je bij ons te gast bent.’

Restaurant Fris
Twijnderslaan 7
2012 BG Haarlem
(023) 531 07 17
info@restaurantfris.nl
www.restaurantfris.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.
Zondag en maandag open op afspraak.

Vorig artikel

Video: de Nederlandse kaastrolley van Bord’Eau in Amsterdam

Volgend artikel

De beste kaasboeken van dit moment

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.