Nieuws

Fred Mustert**: ‘Zaten in Ferrari met te kleine wielen’

Hij noemt de verhuizing van zijn restaurant Fred binnen Rotterdam zijn laatste kunstje en dus wilde hij geen enkele concessie doen. Sinds begin januari is de tweesterrenzaak geopend in de The Terraced Tower in het hart van de stad. ‘Het resultaat is nog mooier dan dat ik mijn hoofd had.’

Vertel eens hoe jij vindt dat het resultaat eruitziet?
‘Ik denk dat het een tandje hoger is dan de vorige zaak en dat het (nog) meer allure heeft. Met een internationale uitstraling. We zitten nu echt letterlijk middenin het centrum van Rotterdam, met aan beide kanten een prachtig uitzicht.’

‘We hebben het aantal couverts gehandhaafd, waardoor er meer ruimte is tussen de tafels en gasten meer privacy hebben. Ik ben nu vooral trots en blij. Trots op het resultaat dat ontwerper Jeroen Smeele ervan heeft gemaakt en blij dat we open zijn, want al met al zijn we toch een paar weken dicht geweest.’

Was deze verhuizing nodig?
‘De behoefte was er absoluut. In de andere zaak voelde het alsof we in een Ferrari zaten en tweehonderd kilometer per uur reden met te kleine wielen. We zijn door de pandeigenaar benaderd. Toen mijn vrouw Mirjam en ik hier voor het eerst kwamen, wisten we dat het een geschikte locatie was. Het was op dat moment een kale vissenkom, maar daar konden we doorheen kijken.’

Het is allemaal snel gegaan?
‘Absoluut, en toch was het plan in eerste instantie om half december open te gaan. Maar die vertraging heeft met onszelf te maken. Daar kwam bij dat het pand niet was gemaakt voor horeca, dus dat vroeg de nodige aanpassingen. En dat we dus een horecavergunning moesten aanvragen. Gelukkig zag de gemeente Rotterdam ons graag komen.’

‘Het is mijn laatste kunstje en daarom wilde ik geen concessies doen. Ik ben hier drie maanden dag en nacht mee bezig geweest, dus dan zie je het stap voor stap veranderen. Desondanks vind ik het resultaat nog mooier dan dat ik in mijn hoofd had.’

Waar ben je het meest trots op?
‘Dat zijn toch mijn mensen. Mirjam en ik zijn blij met de trouwe groep medewerkers en we prijzen ons gelukkig met het weinige verloop. De uitstraling van de nieuwe zaak is een level hoger dan waar we vandaan kwamen en iedereen wil die energie omzetten naar nog beter.’

‘Overigens gaan we dingen nu niet ineens anders doen. Het niveau, de continuïteit en de ambities blijven zo hoog als ze al waren, en we gaan ook niet anders koken, alleen doen we dat nu op een locatie die nog meer inspireert.’

Verandert er nog iets aan de openingstijden?
‘Nee, die blijven zoals ze op de Honingerdijk waren. Lunch van maandag tot en met vrijdag, en diner van maandag tot en met zaterdag.’

Lees ook:
Moet je zien: foto’s nieuwe restaurant Fred in Rotterdam
Tweede zaak voor Terry Priem: restaurant STER in pand Fred
Foto’s van restaurant YANO in Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

WTOL Academy over alcoholvrije dranken

Volgend artikel

Koks van Flore** winnen kookwedstrijd Gouden Koksmuts

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.