Nieuws

François Geurds opent FG Bistro donderdag 29 september

De opening van FG Bistro was al aangekondigd, nu is er ook een datum voor de start van de derde zaak van sterrenchef François Geurds. Donderdag 29 september openen de deuren en een tafel reserveren is mogelijk. Voor 35 euro per persoon geniet je aan de Lloydstraat van een driegangenmenu.

FG Bistro leest als Montmartre aan de Maas’, zo wordt de derde zaak van de met twee Michelinsterren bekroonde François Geurds aangekondigd.

FG Restaurant
Zijn nieuwste aanwinst opent in het pand aan de Lloydstraat, waarin tot voor kort zijn tweesterrenzaak FG Restaurant was gevestigd.

FG Food Labs
Dat restaurant verhuisde naar de Hofbogen, waar hij recent van start ging in het pand naast zijn andere door Michelin bekroonde restaurant: FG Food Labs.

Frankrijk
‘FG Bistro heeft barok spiegels aan de wand en de andere grandeur die je in de betere bistro in La Douce France aantreft.’

Parijs
Lichtblauw, goud en aubergine zijn de bepalende kleuren. ‘De menukaart ademt in alles Parijs: steak tartare – handgesneden uiteraard – escargots, rilette in een weckpot en tarte tatin.’

Bib Gourmand
In FG Bistro eet je een driegangenmenu voor 35 euro per persoon. ‘Bib Gourmand-niveau in vakjargon.’

Wijnen
De wijnkaart bestaat uit het beste dat Frankrijk te bieden heeft. Een fles huiswijn kost 19,50 euro.

De nieuwste zaak van François wordt gedragen door een professionele keukenchef en Gilles Faelens, een vinoloog met Frans bloed.

Reserveren
Een tafel reserveren kan alvast door het sturen van een e-mail naar info@fgbistro.nl of door te bellen met telefoonnummer (010) 425 05 20.

Vorig artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie over Tanja Grandits

Volgend artikel

Upgrade bij Vermeer Amsterdam in september en oktober

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.