François Geurds: oliebollen met champagne en koken voor daklozen
François Geurds gaat oliebollen bakken die zijn gevuld met champagne. Extra reden om ze te bestellen: de opbrengt wordt gebruikt voor het bereiden van maaltijden voor daklozen, die woensdag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur welkom zijn bij de FG Foodmarket voor de deuren van zijn restaurants.
Ieder jaar in december kookt de sterrenchef voor de Rotterdamse daklozen. Een initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt voor Zegro en MKN. ‘Het geeft een fantastische voldoening. Ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen.’
FG Foodmarket
Daklozen kunnen woensdag 15 december tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van diverse lekkernijen tijdens de FG Foodmarket. Om dit mogelijk te maken, bakt de chef die dag met zijn team oliebollen waarin champagne is verwerkt. De gehele opbrengst wordt geïnvesteerd in de maaltijden voor de daklozen.
Benieuwd naar de smaak of zin om een mooi initiatief te ondersteunen? De bijzondere oliebollen gaan per box van vijf stuks (27,50 euro) en zijn te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.