Nieuws

Foto’s vernieuwd restaurant Pure C in Cadzand

Het met twee Michelinsterren bekroonde Pure C in Cadzand is volledig vernieuwd. De restyling werd voltooid vlak voordat restaurants de deuren moesten sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Syrco Bakker: ‘We hebben een omgeving gecreëerd waarin onze Zeeuwse producten en mijn pure keuken nóg beter tot hun recht komen.’

De verbouwing van het tweesterrenrestaurant in het Strandhotel in Cadzand-Bad heeft zo’n twee maanden in beslag genomen. Daarvoor werd de ruimte volledig afgebroken.

De presentatie van het resultaat vond plaats vlak voor het 10-jarig bestaan van Pure C en de intrede van het coronavirus.

Sergio Herman
Het interieur straalt volgens architectenbureau Paras Concept en conceptstudio SH19 van Sergio Herman ‘een gastvrije ambitie uit en sluit meer dan ooit aan bij de visie, missie en kracht van het restaurant.’

Ze spreken van een samenhangend ontwerp, waarbij hoog ingezet is op het niveau van comfort en de ruimtebeleving van het gast en het team.

Zeeland
‘De keuzes die zijn gemaakt in het interieur, volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd’, aldus Syrco Bakker. ‘We hebben een omgeving gecreëerd waarin onze Zeeuwse topproducten en mijn pure keuken nóg beter tot hun recht komen met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving.’

Interieur
Kunstenaar Frederik Molenschot van Studio Molen ontwierp speciaal voor Pure C een bronzen lichtsculptuur van 11 meter lang. Het in kurk gehulde haardvuur is van de hand van Cédric

Etienne van Studio Corkinho en Mathieu Nab sculpturen gemaakt van houten schelpobjecten. De gekleurde spiegels die een Zeeuwse zonsondergang verbeelden, zijn een ontwerp van Lex Pott en David Derksen.

Wijnkamers
Sommelier Tim Theuns heeft de beschikking gekregen over geklimatiseerde wijnkamers en twee tailor made wijnmeubelen. Gilo de Cooman is aangesteld als nieuwe maître-sommelier en Timothy St Aubin is de nieuwe rechterhand van Syrco.

Le Pristine
Timothy is de opvolger van Thomas D’Hooghe, die als één van de chefs het nieuwe Antwerpse restaurant Le Pristine van Sergio Herman gaat opstarten. De komende periode moet ook het terras in de duinen opnieuw worden aangelegd en wordt de private dining-ruimte ingericht.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: VVD wil apart plan voor restaurants

Volgend artikel

KHN: ‘Premier Rutte gaat in gesprek met de horeca’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.