Nieuws

Foto’s vernieuwd Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam, het iconische 45 jaar oude hotel kondigt aan het eerste deel van haar uitgebreide renovatie te hebben voltooid en heropent de Keizersgracht zijde voor haar gasten. ChefsFriends.nl publiceert de eerste foto’s en is onder de indruk van dit hotel.


Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de geschiedenis van de 25-samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft. De panden daterend uit de 17de en 18de eeuw zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten.

Van toonaangevende handelslieden tot flamboyante Nederlandse aristocraten, de toenmalige bewoners van deze grachtenpanden leent Pulitzer Amsterdam de mogelijkheid om gasten en bezoekers te inspireren met haar rijke karakter en historie.

Pulitzer Suite
Gasten kunnen kiezen uit vier onderscheidende kamertypes en drie suite categorieën, evenals de prachtige romantische Pulitzer Suite. De vier uitzonderlijke Collector’s Suites met privé ingang aan de Keizersgracht en adembenemend uitzicht over de grachten zijn geïnspireerd op de verhalen van intrigerende karakters die wellicht de grachtenpanden hebben bewoond door de jaren heen; van een vastberaden kunst bewonderaar tot een excentrieke boekenliefhebber; een muziek componist en een antiekverzamelaar.

Geen twee kamers zijn hetzelfde; elk combineert het rijke verleden van Amsterdam met het moderne heden in een eclectische mix van designs en elementen die de charme van elke afzonderlijke kamer aanvult. In een huiselijke sfeer kunnen gasten genieten van kosteloos wifi, een vintage telefoon, Le Labo producten en een fietsbandenplaksetje.

Jansz.
Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., straalt sfeervolle elegantie uit gecombineerd met een no-nonsense houding middenin de Negen Straatjes. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet samen met zijn keukenbrigade internationale flair te vertalen naar Hollandse nuchterheid. De menukaart is een baken van kwalitatief ‘feel-good-food’ met een pure en ongecompliceerde stijl. Jansz. serveert onder andere internationale grootheden als steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous.

De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt ook haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in de uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

Gin & Tonic
Neem bijvoorbeeld de Pineapple Old Fashioned; geserveerd op een bedje van stro, wat zorgt voor een extra dimensie in textuur en aroma. Ook de Gin & Tonic wordt opnieuw uitgevonden. Aan zowel de gin als de tonic wordt koolzuur toegevoegd, waardoor de gin-aroma’s zich constant en optimaal verspreiden.

De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar Grand Opening als de Keizersgracht zijde en Prinsengracht zijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de Grand Opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin – een serene plek middenin het oude centrum van Amsterdam – onthuld.

Pulitzer Amsterdam is gelegen middenin de Negen straatjes, binnen handbereik van het De bijzondere winkels in de Jordaan, de bloemenmarkt en het Koninklijk Paleis zijn ook gelegen op steenworp afstand.

Vorig artikel

Ook vrijdag en zaterdag Valentijnsmenu bij De Fuik in Aalst

Volgend artikel

Bestel nu de film Burnt en ontvang de dvd snel in huis

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.