Nieuws

Foto’s: The Market Hotel opent in Groningen

In het centrum van Groningen is The Market Hotel geopend. De nieuwste aanwinst van WestCord Hotels telt 123 kamers verdeeld over zes verdiepingen, een restaurant met twee terrassen op de begane grond, wellnessfaciliteiten en vergaderruimtes.

De opening van het hotel betekent het einde van de transformatie van de Grote Markt, die een aantal jaren geleden is ingezet. The Market Hotel is het vijftiende hotel van WestCord Hotels, dat in 1968 van start ging met hotel De Wadden op Vlieland.

Panoramisch uitzicht
Op de begane grond is een restaurant gerealiseerd met twee terrassen met meer dan 250 zitplaatsen en ook op het dak kun je als gast plaatsnemen, met als cadeau een panoramisch uitzicht over Groningen. Het hotel heeft 123 kamers, die zijn verdeeld over zes verdiepingen.

WestCord Hotels
Restaurant Café Willem Albert is vernoemd naar Willem Albert Scholten, die van 1881 tot 1892 woonde op de plek waar nu het hotel is gerealiseerd. Scholten liet meer dan twintig fabrieken bouwen op het gebied van onder andere aardappelzetmeel. Daarnaast stapte hij als grootinvesteerder in de Holland-Amerika-Lijn.

Een mooie link naar WestCord Hotels, dat immers ook hotel New York en ss Rotterdam in portefeuille heeft. Het restaurant krijgt een laagdrempelig karakter en heeft de ambitie om de huiskamer van Groningen te worden.

Nieuwe Nederlandse keuken
Uit de keuken komen gerechten volgens de ‘nieuwe Nederlandse keuken’. Hollandse gerechten met een moderne twist, waarbij zoveel mogelijk wordt gekookt met lokale ingrediënten.

Naast Café Willem Albert zit een bakkerij met eigen ingang, waar ook biologisch schepijs, koffie, belegde broodjes en huisgemaakte patisserie verkrijgbaar zijn. De wellnessfaciliteiten zijn gerealiseerd in de kelder van het complex. WellCome Wellness Groningen beschikt over een fitnessruimte, Finse sauna, Turks stoombad en twee behandelruimtes.

Aardbevingsbestendig
The Market Hotel is aardbevingsbestendig gebouwd. Aan het begin van de bouw is een keldervloer gestort van een meter dik. Daarnaast zorgen halve meter dikke prefab betonnen wanden voor stabiliteit ter tijde van een aardbeving. Er is geen gasaansluiting, de helft van het dak bestaat uit zonnepanelen, er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van ledverlichting en de bedrijfskleding is gemaakt van reststoffen.

Lees ook:
Schip ss Rotterdam viert 10-jarig bestaan als hotel
Nieuw: Hotel Jakarta Amsterdam met tropische binnentuin en skybar
Goed slapen in eigen land in deze toffe themakamers

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Limburgse St. Martinus maakt huiswijnen voor Oostwegel Collection

Volgend artikel

Nieuwe gezichten in bedieningsteam De Treeswijkhoeve

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.