Borrels & Bites

Foto’s inauguratie Menno Post: SVH Meesterkok bij De Bokkedoorns

Boordevol plannen zitten de nieuwe eigenaren van restaurant De Bokkedoorns. Pascal Beeren en Menno Post nemen de dagelijkse leiding van het instituut in de duinen van Overveen geleidelijk over van John Beeren. Menno is inmiddels al tweesterrenchef en sinds maandag 23 januari officieel ook – de 144e – SVH Meesterkok.

Vier jaar geleden verhuisde Menno Post van Amsterdam, waar hij chef was in de keuken van Ron Blaauw, naar Overveen.

De talentvolle chef nam het stokje over van Lucas Rive, die na een periode van ruim twintig jaar bij De Bokkedoorns koos voor een eigen restaurant in Hoorn.

Pascal Beeren
Pascal keerde zo’n jaar geleden terug bij het familiebedrijf. Samen hebben ze besloten de bedrijfsvoering over te nemen van Pascals vader John.

Derde generatie
Tot het eind van dit jaar nog met zijn drieën, daarna met zijn tweeën. Pascal is dan de derde generatie in het bij Alliance Gastronomique aangesloten restaurant. Vader opende dan ook vol trots en enthousiasme het formele deel van de middag.

Michelin
Nadat Menno er al in slaagde de twee Michelinsterren te behouden, is hij sinds maandag 23 januari ook SVH Meesterkok.

De proef die hoort bij deze ‘hoogste graad van vakbekwaamheid’ werd in november (al) afgenomen, door de Meesters Cees Helder en Dennis Kuipers.

Meesterproef
Dennis, chef van sterrestaurant Vinkeles in Amsterdam, vertelde onder de indruk te zijn van die proef.

‘Menno serveerde een uitdagende lunch waarin hij ons meenam naar zijn jeugd, en blies ons van tafel tijdens het diner. Er gebeuren hier geweldige dingen, zowel in de keuken als in de bediening.’

Cees Helder
Cees Helder, ook voorzitter van Les Patrons Cuisiniers, was een dag eerder gastheer van de tweede editie van het Patrons Gala in Bunnik.

Hij liet aan ChefsFriends weten dat de vereniging sinds die avond is uitgebreid met Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk.

Bij Jef
Vrolijke gezichten ook bij Jef Schuur en Nadine Mögling van Bij Jef, beiden SVH Meester. Niet alleen vanwege het geslaagde gala –‘260 gasten’ – maar ook vanwege de vorderingen op de bouw in Den Hoorn op Texel. ‘We zitten in de laatste fase.’

Amsterdam
Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam was tussen lunch en diner door naar Overveen gekomen voor de inauguratie van zijn goede collega.

In november ontving hij zijn eerste ster en dat doet zijn restaurant goed. ‘Het is echt heel positief ontvangen door gasten.’

Pressroom
Ook bij het eveneens in de hoofdstad gevestigde Pressroom, waar chef-kok Tjitze van Dam de scepter zwaait, is het druk. ‘Gelukkig’.

Het restaurant is vanwege het evenement 24h Pressroom in de race voor een Gouden Giraffe, een evenementenprijs van Evenbranche.nl.

SVH Meestertitel
Menno is de derde chef-kok in de keuken van De Bokkedoorns met de SVH Meestertitel. Dertig jaar geleden was Gerrit Greveling de eerste, en aanwezig bij de inauguratie.

Zijn opvolger Lucas Rive, souschef van Gerrit, slaagde eveneens voor de Meesterproef en nu dus ook Menno.

Peter Bruins
Peter ‘Meneer’ Bruins ‘overleefde’ ze alle drie. De sommelier/gastheer is al zeventien jaar SVH Meestergastheer en bijna net zo’n instituut als De Bokkedoorns zelf.

Michel van der Kroft
De officiële inauguratie werd gedaan door vriend en eveneens SVH Meesterkok Michel van der Kroft van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

Roy Eijkelkamp
Menno’s rechterhand Roy Eijkelkamp sloot het formele gedeelte af met een cadeau namens het team. Hij is nu souschef, maar wordt straks keukenchef.

Hij vertelde niet alleen een betere chef te zijn geworden onder leiding van Menno, maar ook een beter mens.

ChefsFriends sprak met zowel Menno als Pascal over de genomen stap, de opvolging en de toekomst van instituut De Bokkedoorns. Beide video-interviews verschijnen spoedig online. Wil je zeker weten dat je ze niet mist, schrijf je dan in op ons YouTube-kanaal.

Vorig artikel

Nieuwe look & feel voor ’t Kalkoentje in Rhenen

Volgend artikel

Diana Bogers en Bert Stomphorst over The Hunting Lodge

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.