Nieuws

Foto’s FG Bistro (Rotterdam) van François Geurds

Dit zijn ze, de eerste foto’s van FG Bistro. Donderdag 29 september opende het restaurant van topkok François Geurds de deuren in Rotterdam.

Montmartre aan de Maas, zo omschrijft Geurds het restaurant zelf. De zaak heeft grandeur van de betere bistro die je in Frankrijk aantreft, belooft François.

En dat vinden we leuk, zeker ook wanneer een driegangenmenu wordt aangeboden voor 35 euro. Met op de menukaart evergreens als steak tartare, escargots en tarte tatin.

FG Bistro is gevestigd aan de Lloydstraat, niet ver van de Euromast en Schiemond aan de Nieuwe Maas.

‘We zijn niet zo van de beperkingen. We zijn fan van meerdere keukens. De hardlopers uit de Aziatische keuken staan eveneens op de kaart van FG Bistro. Heb jij trek in een bisque d’homard en je vriend(-in) in een tom kha kai hoef je geen kop of munt te leggen, laat staan ruzie te maken. France meets Asia – het is al vaker een gelukkig huwelijk gebleken. Ofwel le meilleur des deux mondes samengepakt in het Rotterdamse Lloydkwartier’, laat François weten op zijn website www.fgbistro.nl.

Afgelopen zomer verhuisde François zijn tweesterrenrestaurant FG Restaurant Rotterdam naar een nieuwe locatie. In de video geeft hij tekst en uitleg hierover.

Foto’s: Angie Moonen Peralta

Video: FG Restaurant Rotterdam

Vorig artikel

‘Winemakers dinner’ met Rioja-wijnen bij Het Koetshuis

Volgend artikel

All-in-Spektakel bij De Lindehof in oktober

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.