Nieuws

Foto’s: Bas Varga van start met Shun in Medemblik

Restaurant Shun in Medemblik is open. In het pand dat voorheen onderdak bood aan Meijer’s, is Bas Varga gestart met zijn eerste eigen zaak. De naam van de eetgelegenheid is geïnspireerd op een Japanse culinaire filosofie die ‘juiste moment’ of ‘juiste seizoen’ betekent. De kaart is Frans-Aziatisch.

‘De verbouwing is voorspoedig verlopen’, zo laat Bas een week na de opening weten aan ChefsFriends. ‘Ik heb wel een paar slapeloze nachten gehad, maar laten we het er maar op houden dat dit hoort bij je eerste eigen zaak.’

Meijer’s

Shun huisvest in het pand dat voorheen onderdak bood aan Meijer’s. De naam is een Japanse culinaire filosofie, die vrij vertaald ‘het juiste moment’ of ‘het juiste seizoen’ betekent.

‘De inrichting is rustiger dan die onder de vorige eigenaren’, aldus de kersvers ondernemer. ‘Het kenmerkt zich door veel hout en heeft Japanse en Scandinavische elementen. Ieder hoekje heeft zijn eigen sfeer. Er is plek voor 52 gasten.’

Frans-Aziatisch

Zijn keuken is Frans-Aziatisch. ‘Omdat ik Frans geschoold ben en houd van de smaken van Azië. Ik denk dat mijn gerechten zich kenmerken door het feit dat ze er eenvoudig uitzien, maar stiekem toch veel handelingen hebben.’

Merlet

Bas werkte lange tijd bij Merlet in Schoorl. Op zijn achttiende kwam hij daar terecht en hij keerde er na een tussenstap bij onder andere Tribeca in Heeze terug. Eerst onder leiding van Jonathan Zandbergen, daarna als rechterhand van Marco Helsloot.

Nick Varga

Broer Nick is Bas rechterhand en aan de voorkant is de leiding in handen van Elsa Kroezen. ‘Nick en Elsa zijn een koppel. Vanwege de overname zijn zij al eerder bij Meijer’s in dienst gegaan en dat heeft me geholpen bij de verbouwing en na de start. Zij zijn een enorme steun voor me.’

Shun is geopend van donderdag tot en met maandag. Op zaterdag en zondag is het ook mogelijk om te lunchen.

Lees ook:
Nieuwe eigenaar Meijer’s Medemblik: Bas Varga opent Shun
Restaurant Le Havre opent in Elburg met gastronomisch team
Tweede zaak voor Lotte Bloem en Casimir Evens*

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Duurzaamheidsverbouwing voor Hotel de Sterrenberg in Otterlo

Volgend artikel

Hotel Barouche opent in Gouda: ‘Knipoog naar verleden’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.