Nieuws

Fooddock in Deventer opent op 13 november

Dè foodhal van Oost-Nederland noemen ze het bij Fooddock zelf. Op vrijdag 13 november gaat de eethal in Deventer open. Het eerste weekend is het meteen knallen bij Fooddock.

Fooddock is gevestigd in het Havenkwartier in Deventer. Aan de Zuiderzeestraat 2. In de historische Zwarte Silo op het Havenkwartier opent de foodhal op 13 november de deuren.

‘Fooddock is een podium voor eigenzinnige ondernemers met passie voor voedsel’, staat te lezen op de website. Er wordt zelfs gesproken over ‘klein Berlijn’. Feit is dat het bij Fooddock om puur en eerlijk eten gaat. Dit met behulp van eigenzinnige foodondernemers.

Geflipte Kippen
In de foodhal vind je onder andere Geflipte Kippen waar biologische kippen met een goed verhaal verkrijgbaar zijn. Verder is er aandacht voor Azië door middel van Djawara (Indonesische keuken) en ‘soul food’ van Indy Truck.

Verder zien we in de line up Mr Hapje van ondernemer Sil Lugtmeijer, een foodunit waarbij alles van het dier wordt opgegeten. Ook de foodtruck Vive la Crêpes van Karen en Jeroen parkeert in de Zwarte Silo met flinterdunne, zoete en hartige pannenkoekjes.

‘Klein Berlijn aan de IJssel’
Na de officiële opening op 13 november is de volgende dag vanaf 16.00 uur ‘Klein Berlijn aan de IJssel’, met streetfood, streetmuziek en straatart. Op zondag 15 november start om 17.00 uur Italian Family Night waarbij de pizza centraal staat. De regionaal bekende pizzabakker Simon Giaccotto neemt de bezoekers mee in de wereld van Italiaans eten. Voorafgaand aan Italian Family Night is er vanaf 12.00 uur Family Sunday met verse broden en taarten, cakes en quiches.

Vorig artikel

Presentatie gids 2016 Gault&Millau in RAI Amsterdam

Volgend artikel

Video-impressie Gault&Millau 2016 en Fine Food Professional

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.