Nieuws

Flinke uitbreiding voor Kruisherenhotel in Maastricht

Oostwegel Collection is de nieuwe eigenaar van Sociëteit De Stuers in Maastricht. Eigenaar Camille Oostwegel gaat het Rijksmonument uit 1903 gebruiken om zijn Kruisherenhotel uit te breiden en ‘naar een nog hoger niveau te tillen’.

De sociëteit ligt naast het Kruisherenhotel en is nu nog onderdeel van het Maastricht Institute of Arts. Het is van groot cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een culturele, sociale en typologische ontwikkeling en vanwege de innovatieve waarde.

Oostwegel Collection
Met de aankoop van dit historische gebouw wil Oostwegel Collection het huidige Kruisherenhotel ‘uitbreiden met faciliteiten die het ‘vijfsterrenniveau’ naar een nóg hoger niveau tilt’.

Onderdeel van de uitbreiding zijn vijftig kamers, een hoogwaardig fine casual-restaurant en een multifunctionele ruimte voor exposities en bijeenkomsten tot 150 gasten. Daarnaast verhuist ook het hoofdkantoor van Oostwegel Collection naar deze nieuwe locatie.

Camille Oostwegel
‘Deze uitbreiding staat ons als familiebedrijf op het lijf geschreven’, aldus Camille. ‘We hebben architect Francine Houben van Mecanoo Architecten in de arm genomen om het project samen met ons te gaan vormgeven.’

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Oostwegel Collection hoopt dat in september 2023 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. In 2025 moeten dan de eerste gasten kunnen worden ontvangen in het nieuwe deel.

Kruisherenklooster
Kruisherenhotel Maastricht is gerealiseerd in het voormalige Kruisherenklooster uit de vijftiende eeuw en de monumentale, gotische kerk. Het is het enige vijfsterrenhotel in de stad en telt zestig kamers. Sinds 2005 is het onderdeel van Oostwegel Collection.

Lees ook:
Limburgse St. Martinus maakt huiswijnen voor Oostwegel Collection
Oostwegel Collection start met de verhuur van luxe woningen
Internationale prijs voor Kruisherenhotel Maastricht

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Geüpgraded Kasteel De Vanenburg sluit aan bij WorldHotel Collection

Volgend artikel

Hotel Haarhuis kiest in nieuwe restaurant voor Dutch Cuisine

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.