Provincie in de kijker

Favoriete restaurants van Jeroen Brouwer in Drenthe

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Jeroen Brouwer van De Loohoeve in het Drentse Schoonloo.

De Groene Lantaarn, Zuidwolde

De Groene Lantaarn
Sinds het begin, zelfs voor de opening, komen wij hier al. Inmiddels al wel 25 keer denk ik, het houd niet op. Voor ons een super restaurant, hoog maar gemoedelijke sfeer en altijd top eten.
www.degroentelantaarn.com

De Vlindertuin, Zuidlaren

Mag niet ontbreken natuurlijk. Op dit moment volgens mij het restaurant met de “oudste” ster van Drenthe (die nog open is). Hier komen we af en toe, gewoon om te relaxen. Vaak een voor- en hoofdgerechtje, altijd lekker.
www.restaurant-devlindertuin.nl

Diggels, Westerbork

Sate
Ik ben hier vroeger leerlingkok geweest. Voor mij een restaurant om nooit meer te vergeten. Bertus en Marieke, eigenaren, zijn ondernemers ten top en kunnen wij, Marleen en ik, enorm veel van leren. De varkenshaas met satésaus van chef-kok Marco kom ik altijd nog graag voor terug. Of gewoon even “chillen” op het terras als we op maandag vrij hebben.
www.diggels.com

Bella Italia, Assen


Top pizzazaak. Een van de weinige zaken in Assen die echt verstaan wat ze doen. Je bestelt, hoe druk het ook is, en krijgt binnen 15 minuten je pizza. Tenminste, dat is onze ervaring. Elke week honderden mensen eten daar. Logisch, want alles wat ze doen, hoe basic ook, is superlekker en geweldig.
bella-italia.nl

Bodega Manolitos, Assen


Kleine, leuke, drukke (Griekse) tapaszaak. Altijd snel en lekker, leuk voor de vrije dag of na ons werk!
www.manolitos.nl

 

Vorig artikel

Koninklijke IGC rondt restauratie af met heropening restaurant

Volgend artikel

Met tweesterrenmenu &samhoud places door grachten Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.