Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels Noord-Holland van Martin van Bourgonje

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Martin van Bourgonje van Merlet hotel & restaurant in Schoorl.

De Noorderhoeve – Schoorl
‘Uit de tuin van biologische boerderij De Noorderhoeve komen de heerlijkste groenten. Je komt ze veel tegen op de kaart van ons restaurant. Chef Jonathan Zandbergen heeft zelfs een gerecht gemaakt dat de naam draagt van deze zorgboerderij. Een selectie van biodynamische groenten van De Noorderhoeve met kruidenmousseline, saffraanrouille en vinaigrette van Oloros-sherry.’
Noorderhoeve.nl

Hero Stam – Opperdoes
‘Hét adres voor de heerlijke Opperdoezer Ronde-aardappelen. Power to the Pieper staat groot op de schuur. Alleen aardappelen die binnen een straal van één kilometer om de kerk van Opperdoes worden geteeld, mogen deze naam dragen. Een aardappel met een dunne schil en een gelige vleeskleur.’
Opperdoezerronde.com

W53 – Jack Zwagerman
Jack Zwagerman is aangesloten bij Goede Vissers. Vissers die willen werken aan een gezonde visserij in een gezonde zee. Vissen vangen met zo weinig mogelijk schade aan bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren. Ik ben gek op zijn zeebaars.’
Goedevissers.nl

By Broersen – Warmenhuizen
‘Boerderijwinkel met boerderijautomaat, die dagelijks geopend is voor de lekkerste aardbeien – van eind april tot en met september – en witte en groene asperges – van april tot en met juni. Wie dat wil, kan in de zelfpluktuin klein fruit en snijbloemen plukken.’
Bybroersen.nl

Aloha Beach – Wijk aan Zee
‘Ik fiets nogal veel en stop graag bij deze strandtent in Wijk aan Zee. De appeltaart vind ik een absolute aanrader. Nog een plek voor smakelijke appeltaart is Stiel in Schagen.
Alohabeach.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Uit het Voedselbos: Max de Corte over Roomse kervel

Volgend artikel

Explosieve toename van online wijnopleidingen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.