Favoriete delicatessenwinkels in Noord-Holland van Luc Kusters
Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam.
Sofrietje – Amsterdam
‘Ik ben van Limburgse afkomst en – dus – gek op een frietje met zuurvlees. Dit is de plek waar ik naartoe ga als ik daar zin in heb. Of, zoals ze dat in Limburg zeggen: frietje zoervleisj.’
Sofrietje.nl
Dikhoeve – Randsdorp
‘Net buiten Amsterdam, midden tussen de uitgestrekte weilanden van Waterland, wordt al bijna driehonderd jaar melkvee gehouden. In het assortiment schapenkazen die nog met de hand worden gemaakt, en alle producten zijn biologisch.’
Dikhoeve.nl
De Zeevang – Amsterdam
‘Haringstal bij het Hoofddorpplein. Al ruim 35 jaar een begrip in de hoofdstad. Dagelijks verse vis en je kunt – als je dat wilt – voor de deur stoppen met de auto.
Dezeevang.nl
Landmarkt – Amsterdam
‘Allerlei verse lekkernijen rechtstreeks van de boer, tuinder, slager, visboer en bakker. Met veelal eigengemaakte duurzame producten. Een plek waar eten leuk en lekker is.’
Landmarkt.nl
Fromagerie Abraham Kef – Amsterdam
‘Heeft meerdere vestigingen in de stad, ik kom graag in Noord. Beschikt over een prachtig assortiment kazen, verder cadeaus en relatiegeschenken.’
Abrahamkef.nl
Leestips:
De favoriete restaurants in Noord-Holland van Luc Kusters
Gezonde Amsterdamse uienketchup van sterchef Luc Kusters
Luc Kusters over groenten, moestuin, Dutch Cuisine en Bolenius
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.