Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels in Flevoland van Guust de Nijs

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Guust de Nijs van restaurant Le Mirage in Emmeloord.

Wijngaard & boerderijwinkel Maronesse – Marknesse
‘Duurzame wijngaard met wijnmakerij en boerderijwinkel, gelegen tussen Marknesse en Blokzijl. Wij zijn enthousiast over hun witte wijnen.’
Maronesse.nl

Biologische boerenmarkt – Almere
‘Boerenmarkt die iedere zaterdagmorgen plaatsvindt in de grote schuur van de Stadsboerderij. Jammer dat het voor ons net iets te ver weg is om er wekelijks naartoe te gaan, want ze hebben er veel en lekkere biologische producten.’
Stadsboerderijalmere.nl

Eko boerderij De Eerste – Marknesse
‘Een biologische boerderij met zestig koeien, waarvan de melk wordt verwerkt tot boerenkaas en yoghurt. Om smakelijk van te genieten. Ze hebben er ook leghennen die iedere dag zorgen voor verse eieren, en een groenten- en akkerbouwtak.’
Ekodeeerste.nl

Brood- en banketbakkerij Hendrik Schaap – Marknesse, Emmeloord en Vollenhove
‘Samen met Hendrik hebben we ons desem-aardappelbrood ontwikkeld. In eerste instantie voor een speciaal aardappeldiner, maar inmiddels is deze vaker bij ons verkrijgbaar.’
Bakkerijschaap.nl

Jan van der Veen – Dronten
‘Jan is drie jaar geleden begonnen met het planten van asperges op een zandvlakte. Het resultaat is heerlijke, biologische witte asperges. Dit jaar mocht hij slechts tot 1 juni steken, maar vanaf volgend jaar mag hij tot 24 juni los!’

Vleesch & Co – Almere
‘Lamsvlees uit Almere via Bauke van de Veen. Online te bestellen. In Almere lopen er zo’n duizend rond met herders. De dieren eten met name de berenklauw en distels.’
Vleeschenco.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Uit het Voedselbos: Max de Corte over de daglelie

Volgend artikel

Strand, natuur en gastronomie met Weekend Deal Hotel Maassluis

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.