Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels in Friesland van Willem Schaafsma

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden.

Doetie’s Geiten – Jubbega

Foto: Agence Producteurs Locaux Damien Kühn.

‘De beste kaasmaker van Nederland, zonder twijfel. Maakt in Jubbega Franse geitenkaas van Tottenberger geitenmelk.’
Facebook.com/doetiesgeiten/

De Kempenaer – Echtenerbrug

Foto: Esperanza Zhang.

‘Varkenshouder met alle varkens buiten. Zijn hammen, coppa’s, lonze, lardo et cetera zijn beter dan menig Parmaham. Dat is getest, want ik heb het meegenomen naar Gragnano.’
Eerlijkvlees.nl

Ambachtelijke Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

Foto: Jez Timms.

‘Deze slager maakt speciale op turf gerookte vleeswaren voor mij en levert spectaculaire ribstukken van melkkoe.’
Slagerijmennohoekstra.nl

Slagerij Walburg – Tzum

Foto: Jez Timms.

‘Een van de weinige plekken in Friesland waar je geitenbokken kunt kopen. Maakt ook salami’s van mijn restvlees van geit of ree. Ouderwetse slager met innovatieve producten.’
Slagerijwalburg.nl

Boomsma – Leeuwarden

Foto: Sanah Suvarna.

‘Waarschijnlijk de eerste stoker van Friesland. Hun Oude Jenevers zijn top. De onlangs toegevoegde tak van Weduwe Joustra in Sneek maakt het de beste stoker van de provincie.’
Boomsma.frl

Benieuwd naar de favoriete restaurants in Friesland van Willem Schaafsma? Volg dan deze link.

Vorig artikel

September feestmaand bij restaurant Fris in Haarlem

Volgend artikel

Bier en spijs in de Nederlandse sterrenrestaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.