Favoriete delicatessenwinkels in Friesland van Willem Schaafsma

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden.
Doetie’s Geiten – Jubbega

‘De beste kaasmaker van Nederland, zonder twijfel. Maakt in Jubbega Franse geitenkaas van Tottenberger geitenmelk.’
Facebook.com/doetiesgeiten/
De Kempenaer – Echtenerbrug

‘Varkenshouder met alle varkens buiten. Zijn hammen, coppa’s, lonze, lardo et cetera zijn beter dan menig Parmaham. Dat is getest, want ik heb het meegenomen naar Gragnano.’
Eerlijkvlees.nl
Ambachtelijke Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

‘Deze slager maakt speciale op turf gerookte vleeswaren voor mij en levert spectaculaire ribstukken van melkkoe.’
Slagerijmennohoekstra.nl
Slagerij Walburg – Tzum

‘Een van de weinige plekken in Friesland waar je geitenbokken kunt kopen. Maakt ook salami’s van mijn restvlees van geit of ree. Ouderwetse slager met innovatieve producten.’
Slagerijwalburg.nl
Boomsma – Leeuwarden

‘Waarschijnlijk de eerste stoker van Friesland. Hun Oude Jenevers zijn top. De onlangs toegevoegde tak van Weduwe Joustra in Sneek maakt het de beste stoker van de provincie.’
Boomsma.frl
Benieuwd naar de favoriete restaurants in Friesland van Willem Schaafsma? Volg dan deze link.