Boeken

Extra Vierge: recepten met olijfolie in de hoofdrol

Boeken – In Extra Vierge deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de meer dan honderd verrassende, toegankelijke en gezonde recepten uit de hele wereld zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie.

In alle recepten wordt olijfolie gebruikt, zelfs in de desserts en cocktails. Bovendien bevat het boek veel vegetarische gerechten en wordt geen gebruikgemaakt van geraffineerde suikers. Denk aan gerechten als mindf*ck faux gras (vegen foie gras), zeevruchtenmuffins, bananenceviche en suikervrije burnt cheesecake.

Masterchef
Sandra Alvarez was deelnemer aan MasterChef en schreef eerder Sabor Sabor, het ook in het Engels vertaalde succesvolle kookboek met Spaanse gerechten. Extra Vierge is uitgegeven door Terra en te bestellen op de website van de uitgever.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Takeaway van François Geurds: soep en stamppot

Volgend artikel

François Geurds bakt champagnebollen voor daklozenproject

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.