Nieuws

Exclusief vegetarisch diner Sidney Schutte en Jason Pan

Amsterdam ontmoet Azië tijdens drie exclusieve diners in Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam. Vrijdag 30 september en zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt een vegetarisch menu van zeven gangen geserveerd, dat is samengesteld door tweesterrenchef Sidney Schutte en de Chinese executive chef Jason Pan van WUJIE restaurants.

Een gastronomisch vegetarisch menu van zeven gangen op topniveau eind september in Waldorf Astoria Amsterdam.

Goldfinch Brasserie
Drie exclusieve diners – vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober – in Goldfinch Brasserie van het hoofdstedelijke vijfsterrenhotel.

Waldorf Astoria Amsterdam
Het bijzondere menu is samengesteld door Sidney Schutte, executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en tweesterrenchef van Librije’s Zusje, en zijn Chinese collega Jason Pan.

WUJIE restaurants
Jason Pan is executive chef van de WUJIE restaurants, bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië.

Wat beide chefs verbindt, is hun passie voor de vernieuwende vegetarische keuken die iedere liefhebber van gastronomie zal weten te verleiden.

Innovatief
Sidney raakte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van Jason Pan tijdens een bezoek aan het vegetarische WUJIE restaurant in Shanghai.

Ambassadeur
Pan is in China de onbetwiste Masterchef en ambassadeur van de vegetarische keuken. Sinds 2001 legt hij zich toe op onderzoek en ontwikkeling van de vegetarische keuken.

Zeven gangen
Eind september komt Pan met een team van vijf WUJIE-chefs naar Amsterdam om samen met Sidney en zijn team een vegetarisch menu van zeven gangen samen te stellen.

Beide chefs verwerken hun persoonlijke kookstijl en –techniek in vernieuwende en creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor haar rekening, Pan en zijn team bereiden vier gerechten.

Reserveren
De prijs voor dit volledig vegetarische zevengangenmenu bedraagt 68 euro persoon. Voor meer informatie en reserveringen kun je bellen met nummer (020) 718 46 43 of een e-mail sturen naar restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.

Sidney Schutte, executive chef en tweesterrenchef

Sidney Schutte leerde het vak van driesterrenchef Jonnie Boer en Richard Ekkebus, in het bezit van twee Michelinsterren. In zijn eerste jaar als chef van Librije’s Zusje ontving hij direct twee sterren van Michelin. Daarnaast is hij echter ook executive chef van vijfsterrenhotel Waldorf Astoria Amsterdam.

Vorig artikel

Golfarrangement bij De Gieser Wildeman tijdens KLM Open

Volgend artikel

Eigenaar De Kleine Schorre over vooroordelen over Nederlandse wijn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.