Nieuws

Exclusief culinair evenement op Vischmarkt met ’t Nonnetje en Basiliek

De Vischmarkt, een van de mooiste culinaire pleinen van Nederland, is 14 juni het toneel van een exclusieve culinaire middag. Op deze middag slaan de sterrestaurants ’t Nonnetje** en Basiliek* de handen ineen met een burenmiddag, en jij kunt daarbij aanwezig zijn.

Wat gaat er gebeuren? Op de Vischmarkt worden gasten om 12.30 uur welkom geheten met champagne, kaviaar, oesters, fingerfood, amuses, livemuziek en het roken van paling.

Michel van der Kroft
Daarna gaat de helft van de gasten om 13.00 uur naar het Basiliek en de andere helft naar ’t Nonnetje. Daar koken chef-kok Rik Jansma (Basiliek) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje) beiden drie gerechten. Om 15.15 uur wisselen de gasten van restaurant voor weer drie gerechten.

‘Burenmiddag’
Halverwege de lunch en tijdens de wissel komen de gasten samen op de Vischmarkt voor een cocktail, kleine snack en muziek van dj Hans Stroeve.

Na afloop van de ‘tweede helft’ – in totaal dus zes gangen verdeeld over twee restaurants – komen de gasten opnieuw samen op de Vischmarkt voor een feestje met gin & tonics. Gemaakt door bartenders en onder begeleiding van dj Hans Stroeve. Om 18.00 uur sluit deze bijzondere ‘burenmiddag’.

Menu
De chefs werken met een vastgesteld menu, waar ze zelf creatief los op gaan. De gerechten zijn: ganzenlever, langoustine/carabineiro, dikke tarbot, kalfszwezerik, Hollands lam en Hollandse aardbeien.

Voor deze compleet verzorgde middag zijn maximaal tachtig tickets beschikbaar. Een ticket kost 275 euro per persoon.

Restaurant ’t Nonnetje beschikt over twee Michelinsterren. Basiliek heeft er één. Beide restaurants zijn gevestigd op de Vischmarkt en liggen slechts 150 meter van elkaar.

De Vischmarkt is een middeleeuws plein met prachtige huizen en gebouwen. Het vormt een van de parels van Hanzestad Harderwijk.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Pommery menu’ bij Carelshaven in Delden

Volgend artikel

Lars van Galen kookt met Jef Schuur bij ’t Lansink

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.