Nieuws

Eten op 190 meter hoogte: dit is Celest in Rotterdam

Celest in Rotterdam heeft de deuren geopend. Het restaurant – met cocktailbar een etage lager – huisvest op de 58e verdieping van de Zalmhaventoren op een hoogte van 190 meter. Chef-kok Lars Drost serveert er een menu dat lokale ingrediënten combineert met internationale technieken. Zo ziet het eruit!

De inspiratie voor Celest komt uit het verhaal van Edgar Allen Poe over de Rotterdammer Hans Pfaall, die in een zelfgemaakte luchtballon van Rotterdam naar de maan reist. Hij ziet de aarde, oceanen, de maan, sterren en planeten. Elementen die terugkomen in Celest, dat eigendom is van Magnicity.

Architectenbureau Doepel Strijkers verwerkte in het interieur ‘moon pods’ (intieme diningruimtes) en een imposante maanglobe met een doorsnede van 2,5 meter.

Lars Drost

De keuken van het restaurant staat onder leiding van Lars Drost, die acht jaar werkte in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam en namens Nederland actief was op de Bocuse d’Or, de misschien wel meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld.

Lokaal en werelds

Hij serveert een menu dat lokale ingrediënten combineert met internationale technieken. ‘We werken nauw samen met lokale vissers, boeren en kwekers om de beste seizoensgeboden producten te verkrijgen’, aldus Lars. ‘Onze gerechten zijn licht, puur en vernieuwend, met verrassende smaken die gasten nog niet eerder hebben geproefd.’

Magnicity

Celest is eigendom van Magnicity, wereldleider in stedelijk toerisme op grote hoogte en naar eigen zeggen als één van de weinige bedrijven ter wereld gespecialiseerd in het beheer van panoramische uitkijktorens. Het exploiteert onder andere ook de Euromast in Rotterdam.

Restaurant en cocktailbar

Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.30 uur. De deuren van de cocktailbar openen om 10.00 uur en sluiten op woensdag en zondag om middernacht, en van donderdag tot en met zaterdag om 01.00 uur.

Lees ook:
Lars Drost chef van Celest in Zalmhaventoren Rotterdam
Fred in Rotterdam toegelaten tot mondiale club met sterrenchefs
Roel Dusseldorp: al 15 jaar aan het roer bij Hotel New York

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Café Barolo van Adrian Zarzo nieuwe wijnbar in Eindhoven

Volgend artikel

Nederlandse hotels sluiten zich aan bij Quality Lodgings

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.