Nieuws

Erik van Loo komt met speciale vleesdag in Parkheuvel

Bij Parkheuvel in Rotterdam vindt op 19 juli een speciaal eetevent plaats. Slagerszoon Erik van Loo houdt dan een ruige brunch, genaamd ‘To beef or not to beef’. Drie topslagers komen tekst en uitleg geven.

De drie slagers die acte de présence geven zijn Herman ter Weele van Slagerij Ter Weele in het Gelderse Oene, de rock ’n roll-slager Gertjan Kiers en de Limburgse vleessnijder Ernest Lebouille. Deze drie vleestopper gaan ter plekke het vlees uitbenen en vertellen er mooie verhalen bij.

‘In mijn documentaire De Smaak van de Ziel komt naar voren dat ik als slagerszoon veel met vlees heb. Iemand zei tegen mij na het zien van de documentaire dat ik daar eens een diner bij moest bedenken. Zo is het idee ontstaan om een vleesbrunch te houden’, aldus Van Loo.

To beef or not to beef begint op 19 juli om 12.30 uur een duurt tot 17.00 uur. Een tickets kost 150 euro. Van Loo: ‘Deze prijs is all-in. Ik maak tien tot twaalf gerechten van het vlees van de slagers. Het gaat om vlees van kop tot staart. Verschillende delen van runderen gebruiken we en ik bereid ze op verschillende manieren. De kaartverkoop loopt via IENS, die vorig jaar met ons een slopersmenu heeft gedaan vanwege de verbouwing van ons restaurant’.

Totaal zijn er 120 tickets beschikbaar. Ze kunnen worden besteld via een speciale website. Zoals gezegd is de prijs all-in, dus alle dranken en extra’s zitten in de prijs. ChefsFriends.nl wenst gasten en Erik een ruige brunch toe.

 

Vorig artikel

Nieuwe leden restaurantvereniging JRE verzorgen bijzondere lunch

Volgend artikel

Met sterrestaurant Katseveer lunchen op zandplaat Oosterschelde

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.