Persoonlijk

Eric Swaghoven: ‘Venloosch Frietei typisch voor deze streek’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Eric Swaghoven van Valuas in Venlo.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘’s Ochtends mijn eerste espresso en ’s avonds na het service mijn eerste glaasje Brand Up, dat is iedere dag genieten!’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘In onze koelkast ligt altijd wel kaas, paté of dergelijke. We drinken graag thee met de kinderen en daar horen altijd wel een paar toastjes en chips bij. Dat zijn de momenten waarop alles wordt besproken met elkaar.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik sport twee ochtenden om half acht op een veld met een groepje van vier ondernemers. En na het verzorgen van het ontbijt op zondag mountainbiken. Een uurtje of twee trappen langs de Maas of in het Duitse bos. Ik kan dan lekker even alles van me afzetten of juist zaken in overweging nemen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Rust en concentratie, maar vooral ook social talk met elkaar vind ik heel erg belangrijk in een team van veertig personen, zoals wij dat hebben. Alleen in de kerstperiode draaien we traditiegetrouw tijdens de mise-en-place de heerlijke kerstmuziek van Sky Radio.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Streekproducten en vis uit de Noordzee. Vooral ook onze Stroganoff aan tafel bereid, die staat al sinds 1980 op de kaart. Maar ook het Venloosch Frietei, typisch voor deze streek en met een eigen twist, is waar mensen voor komen.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Heel wisselend, maar ik kom minimaal één keer per jaar in Parijs. Dat is een stad met zo’n heerlijke vibe, daar zou ik zo kunnen wonen. Onze vrije dag gebruiken we om minimaal één keer per maand even op en neer te gaan naar Düsseldorf om brood te halen bij Hinkel! Voor ons zo’n 25 minuten rijden.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Echt zeer wisselend, maar kwaliteit staat voorop. Voor mij absoluut geen all you can eat! Dat zouden ze moeten verbieden.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘De zaak consolideren! De afgelopen jaren is veel gebeurd. Daarna verder bouwen aan de toekomst.’

Bekijk alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe keuken en ander interieur voor Spetters in Breskens

Volgend artikel

Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.