Nieuws

Elf Nederlandse zaken in top 100 beste groenterestaurants

Elf Nederlandse restaurants hebben een plek bemachtigd in de top 100 van beste groenterestaurants wereldwijd. De Nieuwe Winkel in Nijmegen mag zich zelfs de op één na beste noemen. De zaak van Emile van der Staak heeft alleen het Luxemburgse La Distillerie boven zich.

De top 100 beste groenterestaurants is een initiatief van We’re Smart World en wordt jaarlijks samengesteld. De eetgelegenheden worden beoordeeld op het gebruik van minstens twee derde groenten en fruit in de menu’s, culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale criteria.

Amsterdam
In de editie van 2021 is plek voor elf Nederlandse restaurants. Naast De Nieuwe Winkel zijn dat Flore in Amsterdam (plek 11), De Librije in Zwolle (16), Bolenius in Amsterdam (17), Spectrum in Amsterdam (25), Triptyque in Wateringen (34), Merlet in Schoorl (60), Choux in Amsterdam (71), Pollevie in Den Bosch (76), Boompjes Restaurant in Overloon (92) en Rijks in Amsterdam (99).

Lees ook:
Tien Nederlanders in top 100 van The Best Chef Awards
Restaurant Bord’Eau wordt Flore in hotel De L’Europe
Niven Kunz terug in Wateringen met restaurant Triptyque

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Okura Amsterdam viert 50-jarig jubileum

Volgend artikel

Drietal uit topgastronomie start in Amsterdam met Stuyver

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.