Sociale media

Elf keer rode biet op Instagram

Deze week staat de rode biet in de schijnwerper in deze rubriek op ChefsFriends. Vroeger beschouwd als armemensenkost, tegenwoordig veel meer een specialiteit. Wij zochten op Instagram naar de mooiste foto’s van de afgelopen week. Ter inspiratie.

Oosterschelde paling#rodebiet#mierikswortel#lehomardetlamoule #bredene #wildchef #seafood #seaweedchef #instagood #instafood

Een foto die is geplaatst door Donald? (@wildchefs_place) op

Starter of the day. #rodepoon #vis #fish #hibiscus #rodebiet #eetbaargoud #ansjovis @cosmointhekitchen @djamoony

Een foto die is geplaatst door Cosmo in the Kitchen (@cosmointhekitchen) op

#Scheermessen#aardpeer#rodebiet#zureroom

Een foto die is geplaatst door jarno vandebosch (@jarnovandebosch) op

Wat eet je bij je Broesko op deze wilde woensdag? Exact: Een bietje geit’n risotto! Benodigdheden: 350 gr gekookte rode bietjes 100 gr zachte geitenkaas 1.2 liter groentebouillon 4 el extra vergine olijfolie 1 rode ui, fijngehakt 3 geperste teentjes knoflook 2 tl gehakte tijm 300 gr risottorijst 1.25 dl rode wijn 1 courgette Bereidingstijd: 25 minuten Bereidingswijze: Breng de bouillon samen met het vocht van de bietjes in een pan aan de kook. Laat het zachtjes koken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook, tijm, en zout en peper gedurende 10 minuten op laag vuur, zodat de uien zacht maar niet bruin worden. Roer af en toe. Snij de courgette in plakjes en bak ze in de pan. Bak de rijst al roerend 1 minuut mee tot de korrels glazig zijn. Gooi de wijn erdoor, breng het mengsel aan de kook en laat het 1-2 minuten doorkoken, tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Roer de rode bieten en de courgette erdoorheen. Gooi ongeveer 1.5 dl bouillon bij de rijst. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg daarna al roerend scheutjes bouillon toe gedurende 20 minuten, tot alle bouillon is opgenomen. Haal de pan van het vuur. Roer de geitenkaas door de rijst en gebruik het laatste beetje als topping. It geit oan! #broesko #geluksmomentje #feestfood #foodporn #foodie #foodies #foodstagram #foodgasm #foodpic #foodpics #foodlover #food #health #powerfood #dinner #lunch #snacklife #goodfood #recept #recipe #foodfest #dutchfood #summerfood #winterfood #partywithyourfood #rodebiet #geitenkaas #risotto

Een foto die is geplaatst door Broesko (@broesko) op

Vorig artikel

Hotel Almere viert 5-jarig bestaan met arrangement

Volgend artikel

Krijg ‘Inspiratie’ met boek van De Kromme Dissel in Heelsum

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.