Nieuws

Einde aan onzekerheid voor sterrestaurant Kasteel Heemstede

Goed nieuws uit Houten. Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede en die wil door met het in het pand gevestigde sterrestaurant van André van Doorn. Voor de patron-cuisinier betekent dit dat zijn toekomst op deze prachtige locatie na een aantal onzekere jaren gewaarborgd is.

In 2012 ging de vorige eigenaar van landgoed en kasteel Heemstede in Houten failliet en ontstond voor de met één Michelinster bekroonde André van Doorn een onzekere periode. Hij huurde namelijk een deel van het pand voor de exploitatie van zijn restaurant Kasteel Heemstede.

André van Doorn
De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist en die heeft aangegeven door te willen gaan met het restaurant.

Sterker: in samenwerking met André en nieuw aan te trekken huurders krijgen het landgoed en het kasteel een nieuwe impuls.

SVH Meesterkok
André, ook SVH Meesterkok, is erg blij met de nieuwe wending. Hij kon zijn restaurant ten tijde van het faillissement voortzetten in overleg met de curator.

‘In ben niet blij omdat de naam van mijn restaurant meerdere malen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder’, aldus de patron-cuisinier.

‘Maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat mijn zaak meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen.’

Plannen
Volgens André zijn er plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie.

Nieuwe impulsen
‘Mijn vrouw Marita, mijn team en ik verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen. Lisman en Lisman heeft in het verleden blijk gegeven van een grote passie voor historie en voor Kasteel Heemstede in het bijzonder.’

In 2002 is het kasteel volledig gerestaureerd. Het restaurant is gevestigd op de onderste verdieping.

Michelinster
André heeft de Franse klassieke keuken als basis. Zijn restaurant is bekroond met een Michelinster en aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers.

ChefsFriends feliciteert Lisman en Lisman met haar aanwinst en André en Marita met hun ‘nieuwe’ toekomst.

Vorig artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie Boer over Rasmus Kofoed

Volgend artikel

Proef en beleef de BOERenmarkt XL tijdens ChefsRevolution

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.