Nieuws

Eigentijdse make-over voor Hotel de Wereld in Wageningen

Hotel de Wereld in Wageningen, het iconische monument waar geschiedenis werd geschreven, is in een nieuw jasje gestoken. Na een grondige renovatie verwelkomt het hotel sinds februari 2025 weer gasten. Het resultaat? Een mix van historische charme, modern comfort en duurzaamheid.

Bij de renovatie stond een zorgvuldige balans tussen historisch herstel en verduurzaming centraal. Authentieke elementen, zoals de vestibuledeuren, vensterbanken en de vloer van de kleine capitulatiezaal, zijn in ere hersteld.

Tegelijkertijd is het hotel grotendeels van het gas af dankzij een nieuwe keuken en een geavanceerd luchtbehandelingssysteem. Verder zijn voorzieningen getroffen voor warmtepompen en zonnepanelen. En is er een energiezuinige keuken die aansluit bij de culinaire ambities.

Hotel de Wereld heeft een nieuwe parel toegevoegd aan haar historische pand: Gastrobar De Wereld. Een plek waar verfijnde gastronomie en een warme, ontspannen sfeer samenkomen. Hier geniet je altijd van mooie gerechten die niet te groot, niet te klein, maar precies goed zijn.
 

Gastrobar De Wereld

De Gastrobar is toegankelijk en ongedwongen. Het menu heeft de balans tussen traditie en nieuw. Met oog voor culinaire trends speelt chef-kok Jeroen Berendsen in op de groeiende vraag naar gezonde en vegetarische gerechten, zonder de verfijnde gastronomische ervaring uit het oog te verliezen.
 
De transformatie van Gastrobar De Wereld gaat verder dan alleen het menu. De keuken is volledig vernieuwd, met moderne, energiezuinige apparatuur die ruimte biedt voor nóg meer culinaire creativiteit. Ook het interieur heeft een metamorfose ondergaan: ruimtelijker, eigentijds en in lijn met de monumentale capitulatiezaal. De sfeer ademt historie, maar voelt tegelijkertijd fris en modern aan.
 
Hans Hooft, mede eigenaar en hotelmanager, zegt dat er hard is gewerkt om de gastrobar tot leven te brengen. ‘Het is een prachtige mix geworden van historie, innovatie en culinaire beleving. Ik kan niet wachten om dit met onze gasten te delen en hen te laten genieten van deze nieuwe ervaring.’ten en een bijzondere culinaire beleving.

Daarnaast heeft de lobby een eigentijdse en gastvrije uitstraling gekregen. Gasten worden nu ontvangen in een omgeving die aansluit bij de rijke historie van het hotel. De renovatie was mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met de Stichting Nationaal Erfgoed Hotel de Wereld.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Van pleisterplaats tot gastronomische bestemming: Holsterhof van Kaj Landman bloeit op

Volgend artikel

Gault&Millau: Demain hoogste nieuwkomer, De Librije de beste

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.