Nieuws

Eigenaren willen aantal kamers Hotel De Wereld verdubbelen

Hotel De Wereld in Wageningen wordt grootscheeps verbouwd. Eigenaar Familie De Vries wil het aantal kamers minimaal verdubbelen, noodzakelijk om duurzaam bestaansrecht te realiseren. Een ander besluit is dat de deuren van Restaurant O Mundo gaan sluiten en dat brasserie Le Monde een upgrade krijgt.

Sinds 1945 staat hotel De Wereld in Wageningen in ieder geheugen gegrift. Het is de plek waar de capitulatie van de Duitse bezetter een feit werd.

Landgoed Groot Warnsborn
In november 2017 ging het failliet, maar slechts zes dagen later was het eigendom van de Familie De Vries, ook eigenaar van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.

Uitbreiding
Om de toekomst van het bijzondere hotel te garanderen, hebben de nieuwe eigenaren besloten het aantal kamers uit te breiden.

‘Minimaal een verdubbeling is het concrete plan’, aldus de eigenaren. ‘Noodzakelijk om De Wereld daadwerkelijk een duurzaam bestaansrecht te geven.’

Restaurant O Mundo
Een ander besluit is om met ingang van 17 november te stoppen met Restaurant O Mundo, dat ooit in het bezit was van een Michelinster. De ruimte wordt aangepast, zodat deze kan op een andere manier kan worden geëxploiteerd.

‘Een besluit dat ons zeer zwaar valt, nadat bijna twee jaar lang van alles geprobeerd is om dit mooie restaurant rendabel te krijgen.’

Brasserie Le Monde
Om gasten wel een goede culinaire ervaring te kunnen bieden, is de ambitie om het niveau van de vorig jaar geopende brasserie Le Monde een upgrade te geven.

‘We willen een ervaring gaan bieden die ligt ergens tussen het huidige niveau van de brasserie en het niveau van het restaurant. Benieuwd naar brasserie Le Monde of nog een keer eten bij restaurant O Mundo? Via deze link plaats je eenvoudig een reservering.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Proeverij met Italiaanse wijnen bij Winselerhof in Landgraaf

Volgend artikel

‘Back to Normal’-menu bij Villa la Ruche in Voorburg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.