Nieuws

Eigenaren In de Molen nemen Onder de Linden in Aduard over

Steven en Tanja Klein Nijenhuis zijn de nieuwe eigenaren van sterrestaurant Herberg Onder de Linden in Aduard. De huidige eigenaren Geerhard en Petra Slenema gaan na 25 jaar genieten van hun pensioen. Steven en Tanja exploiteren op dit moment het met één Michelinster bekroonde In de Molen in Onderdendam.

Het in een oude korenmolen in Onderdendam gevestigde restaurant In de Molen is nu bijna vier jaar open.

Steven Klein Nijenhuis
Eigenaren Tanja en Steven Klein Nijenhuis (links op de foto) ontvingen in hun eerste jaar direct een ster van Michelin.

Daardoor kwam alles in een stroomversnelling en groeiden ze op de huidige locatie uit hun jasje. Toen ze werden benaderd om Herberg Onder de Linden in Aduard over te nemen, was de keus snel gemaakt.

Mooiste restaurant Noord-Nederland
‘We zijn er trots op dit te kunnen doen’, aldus de nieuwe eigenaren. ‘Volgens ons is dit het mooiste restaurant van Noord-Nederland.’

Tanja en Steven, die zijn aangesloten bij JRE Nederland, vinden het bovendien een eer om een restaurant met zo’n rijke geschiedenis over te mogen nemen.

Onderdendam
Dat neemt niet weg dat ze met pijn in het hart afscheid nemen van de molen en van Onderdendam.

‘De molen heeft ons erg veel gebracht en daar zijn we trots op en dankbaar voor. We gaan nu rustig de tijd nemen om een goede opvolger te vinden.’

Geerhard Slenema
De huidige eigenaren van Herberg Onder de Linden hebben Aduard op de culinaire kaart gezet. Geerhard en Petra Slenema (rechts op de foto) hebben liefst 25 jaar een Michelinster in hun bezit.

Geerhard is recent 65 jaar geworden en daarom is het voor hen tijd om te gaan genieten van hun welverdiende vrije tijd.

Levenswerk voortgezet
‘We zijn blij dat we de zaak per 1 oktober kunnen overdragen aan Steven en Tanja en dat op dezelfde manier ons levenswerk niet verloren gaat, maar wordt voortgezet door mensen met dezelfde passie en ambitie.’

Laatste diner
Zondag 30 oktober wordt in restaurant In de Molen in Onderdendam voor het laatst diner geserveerd. Op woensdag 2 november begint het volledige huidige team in Herberg Onder de Linden in Aduard.

ChefsFriends feliciteert beide stellen met deze overname en wenst hen veel succes met en in hun ‘nieuwe’ leven.

Steven Klein Nijenhuis

Sterchef Steven Klein Nijenhuis is één van de chefs die een gerecht opmaakte voor onze videorubriek In de kaart kijken. Hij koos voor rode mul met oosterse smaken, omdat hij geregeld in Azië komt en gek is van de Aziatische keuken. Voor onze camera geeft hij uitleg.

Vorig artikel

Cultuurtocht onder leiding van hotelier Camille Oostwegel

Volgend artikel

Signatuurgerecht ‘Van zee naar land’ van Rutger van der Weel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.