Orangerie De Pol in Doetinchem heeft een eigen bier gelanceerd. ‘Doetinchems Donker’ is een traditioneel gebrouwen Duits Schwarzbier en speciaal gebrouwen als begeleider van gerechten van de herfst- en winterkaart van het recent geopende restaurant, dat is gevestigd in een opvallende kas.
In ‘Doetinchems Donker’ van Orangerie De Pol in Doetinchem zijn lokale ingrediënten verwerkt. Onder andere kamille, dat is geplukt in de tuin van het restaurant.
Herfst en winter
Het bier is gebrouwen speciaal voor het herfst- en wintermenu van het de recent geopende Achterhoekse eetgelegenheid.
Donker bier
Het is een traditioneel Duits Schwarzbier, dat zij zijn gitzwarte kleur te danken heeft aan de gebrande mouten die in het brouwproces zijn gemaakt.
Doetinchems Donker
Het donkere bier is in tegenstelling tot een porter of stout niet bitter en zoet, mar mild en fris van smaak. Het heeft bovendien een tweede gisting op de fles, een laag alcoholpercentage van 5 procent en is gemakkelijk doordrinkbaar.
Doetinchems Donker is geschikt als smakelijke begeleider van gerechten van de herfst- en winterkaart, maar ook lekker als aperitief.
JRE-Nederland
Benieuwd naar de smaak? Reserveren kan via de website van Orangerie De Pol, aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.
Lees verder
-
LEV Foodbar in Doetinchem gaat verhuizen. De horecazaak komt in een nieuw te bouwen woongebied…
-
Restaurant Wolfslaar in Breda houdt in samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen en Château Beauregard Mirouze een…
-
Partnercontent - Verkoopt Nice to Meat de beste steak ter wereld? Dat zou maar zo…