Nieuws

Eetmoment bepaalt sfeer restaurant van hotel DoubleTree Amsterdam

Je kent het vast: als hotelgast ontbijt, lunch en dineer je in dezelfde ruimte. Hotel DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft daarvoor een oplossing bedacht. ‘Restaurant Eastwood krijgt na de lunch een volledig andere uitstraling, iedere dag opnieuw’, aldus general manager Caroline Receveur.

‘Restaurant Eastwood is de oplossing voor de uitdaging die je als hotel hebt: ontbijt, lunch en diner serveren in dezelfde ruimte’, zo vertelt general manager Caroline Receveur van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station aan ChefsFriends.

Ontbijt en lunch
De verschillende dagdelen vragen volgens haar om een andere sfeer. ‘Ontbijt en lunch serveren we in buffetvorm en daardoor heb je ruimte nodig. Bovendien hebben gasten dan behoefte aan licht.’

Diner
‘Tijdens het diner wil je dat niet, maar juist een setting met minder licht en meer intimiteit. Dat gaan we nu dagelijks creëren door het restaurant na de lunch volledig om te bouwen.’

Tafelindeling
Wat dat betekent: ‘Dat alles wat mobiel is, wordt aangepast. Andere schilderijen, een andere tafelindeling, andere kleding voor de medewerkers. We zijn 18 mei gestart maar wat we nu al zien, zijn gasten die worden verrast. We ontvangen veel locals en die merken dat het restaurant – dat ook van buiten te zien is – er nu heel anders uitziet.’

Grill en bier
Eastwood is de nieuwe naam voor dat wat eerst het City Café was. Caroline: ‘Grill en bier zijn de hoofdrolspelers in het restaurant. We zochten een naam die daar beter op aansluit. Bovendien wilden we een verwijzing naar de locatie en haar historie, wij zijn gevestigd aan de Oosterdoksstraat.’

Informeler
Caroline omschrijft het nieuwe restaurant als ‘rauwiger en informeler’ dan het City Café. ‘De regelmaat ontbreekt, omdat we onder andere werken met verschillende houten tafelbladen. Bestek en glaswerk staan in gereedschapskisten op tafel, we hebben placemats die vertellen over Amsterdam en nog veel meer.’

Steaks
De grillgerechten op de kaart worden bereid met een broiler (een soort omgekeerde grill) en zijn van de hand van executive chef en SVH Meesterkok Marcel de Leeuw.

‘We hebben heerlijke en grote steaks uit alle delen van de wereld, maar ook prachtige gerechten met kip en vis, en vegetarische alternatieven.’

In het restaurant is plaats voor 180 gasten. Ben je er geweest of ga je er naartoe, laat ons dan weten wat je ervan vond.

Vorig artikel

Fotoverslag Food Truck Festival TREK in Griftpark Utrecht

Volgend artikel

De Librije op 71 in The World’s Best Restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.