Nieuws

Eerste Taste of Holland in Jaarbeurs in Utrecht

Na London, Parijs, Dubai, Sydney en Amsterdam komt ‘Taste of’ als nationaal foodfestival Taste of Holland van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari 2016 naar de Jaarbeurs in Utrecht. Het event brengt de beste ingrediënten van Nederlandse bodem bij elkaar met Nederlandse meesterchefs, toprestaurants, proeverijen en lokale specialiteiten uit alle provincies.

Twaalf provincies, twaalf smaken: de lokale keuken bewijst zichzelf op Taste of Holland. Het event is een mix van de kleine, en minder kleine, smaakmakers die Nederland groot maken. Hollandse meesters maken culinaire kunstwerken en ‘het beste restaurant van het dorp’ wordt onthult aan het grote publiek.

Zo kookt de chef van restaurant Aaltje uit Weesp op Taste of Holland een menu met enkel producten van eigen bodem, terwijl de Pier uit Scheveningen nationale favorieten als Friterie Par Hasard en The Rough Kitchen naar Utrecht haalt.

Pop-up restaurant VERZET
In pop-up restaurant VERZET is alles ‘voortruffelijk’; het tijdelijke concept dat door heel Nederland reist heeft een menu van gerechten met truffel. In de Biertuin worden lokale brouwsels gedronken, Nederlandse wijnmakers en importeurs laten hun typische smaken proeven op het Wijnplein en met een rooftopbar blijkt cocktailglamour heel Nederlands te zijn.

Bezoekers kunnen niet alleen proeven, maar worden vooral uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan op Taste of Holland. De foodmarket biedt streekproducten van iedere provincie om zo de oer-Hollandse inspiratie in eigen keuken in praktijk te brengen.

Ramon Beuk
Inspiratie die de Academy for Masterchefs kan bieden. Hier kunnen hobbychefs zich aansluiten bij de Masterchef-brigades van 2014 en 2105 om zelf een gokje in de Mysterybox challenge te wagen.

In het Taste Theater onthullen de meesters de geheimen achter hun signature dishes. Onder leiding van gerenommeerde fijnproevers Ramon Beuk en Alain Caron gaan zij de strijd aan. Op zaterdag en zondag is er Taste of Kids voor de kinderen. Een plek waar mini-chefs zelf de keuken in kunnen duiken.

Kaarten bestellen
Janny van der Heijden, Bart van Berkel en andere meesterchefs van Nederland zijn klaar voor een Hollands weekend. Kaarten voor Taste of Holland zijn voor 10 euro online te bestellen op www.tasteofholland.nl of voor 15 euro bij de kassa te koop. De kaarten zijn op één dag naar keuze te gebruiken. Kinderen tot 16 jaar krijgen gratis toegang tot het evenement.

 

Vorig artikel

Sergio Herman start een restaurant in Cadzand-Bad

Volgend artikel

Rotterdamse sterrenchef François Geurds krijgt eigen stripalbum

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.