Nieuws

Eerste Nederlandse W Hotel opent in centrum Amsterdam

W Hotels Worldwide opent 9 oktober in Amsterdam. Het is voor de keten het eerste Nederlandse hotel, dat is gelegen tussen de Dam en de Amsterdamse grachten, pal achter het Koninklijke Paleis. W Amsterdam heeft vijf sterren en telt 238 kamers die zijn verdeeld over twee panden.

Het 238 kamers tellende hotel W Amsterdam – met 21 suites, 3 WOW Suites en 2 royale Extreme WOW Suites – is gehuisvest in twee bijzondere gebouwen: het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf (PTT) en de voormalige KAS Bank.

Historisch en modern
Uitgangspunt daarbij was de geschiedenis van de historische panden te laten samensmelten met moderne en eigentijdse elementen.

Het resultaat is een mix van gerestaureerde historische elementen en eigentijds, luxueus design.

Kamers en suites
De kamers en suites hebben een luxueuze uitstraling en beschikken over goud en zwart beddengoed, dat is geïnspireerd op de geldkluizen op de benedenverdieping. De kussens zijn een vertaling van de karakteristieke Amsterdamse vensterbanken.

Verder is er 414 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte en volgen later dit jaar een fitnesscentrum en een spa de deuren.

Dakterras
Lobby en dakterras zijn gerealiseerd op de zesde verdieping, waardoor je als gast direct bij ontvangst al een panoramisch uitzicht hebt over de stad.

Restaurants
In het hotel zijn twee restaurants gerealiseerd: The Duchess en Mr. Porter. Laatstgenoemde geeft een moderne twist aan het traditionele steakhouseconcept.

Kamers in W Amsterdam zijn beschikbaar vanaf 350 euro per nacht. Kijk voor meer informatie op de website Wamsterdam.nl.

Vorig artikel

Hotelarrangementen Blokker en Princess Hotel Collection

Volgend artikel

25 keer Markthal Rotterdam op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.