Nieuws

Eerste inkijkje bij Norra in Bilthoven

De eerste foto’s zijn binnen en geven een goed beeld van Norra, het nieuwe fine-dining-restaurant in Bilthoven. De zaak opende recent haar deuren en weet met haar warme, chique interieur en chef-kok Boy van Rijn al snel indruk te maken.

Norra is gevestigd in een voormalige garage aan het Emmaplein en ademt een serene rust. De marmeren bar vormt het stijlvolle middelpunt, omlijst door glazen designlampen en een zwart plafond dat zorgt voor een intieme sfeer. Houten wandpanelen, met linnen gedekte tafels, kuipstoelen en zachte wandbanken maken het geheel huiselijk en comfortabel. Ook buiten kunnen gasten straks genieten, op het terras met zicht op de ondergaande zon.

Verfijning en eigenzinnigheid

In de keuken staat de 33-jarige Boy van Rijn, die zijn ervaring opdeed bij onder meer Auguste, The Lobby, De Kas en ’t Nonnetje. De gerechten van Boy zijn modern, seizoensgebonden en grotendeels gebaseerd op de Franse keuken. ‘Creatief, eigenzinnig en met een verfijnde twist’, zo omschrijft eigenaar en gastvrouw Lieke Nicole-Creemers zijn stijl.

Norra biedt drie duidelijke menu’s: Signature (vier tot zeven gangen vanaf 67 euro), het vegetarische menu Botanique (vier tot zeven gangen vanaf 62 euro) en Robuust (drie gangen voor 62 euro), waarin onder meer de befaamde pizza tonijn te vinden is, een klassieker afkomstig uit Le Garage. Tijdens de lunch is er bovendien een tweegangen powerlunch voor 45 euro.

Toegankelijke wijnkaart en kaaswagen

Met ruim 140 Europese wijnen, waarvan het merendeel tussen de 40 en 75 euro per fles ligt, houdt Norra fine dining betaalbaar. ‘Er zijn altijd zestien wijnen per glas beschikbaar en ook voor de niet-drinker is er een ruime keuze in alcoholvrije dranken’, aldus Nicole-Creemers. Kaasliefhebbers kunnen zich verheugen op een goed gevulde kaaswagen met perfect gerijpte kazen.

Culinaire samenwerking

Lieke Nicole-Creemers runt Norra samen met haar man Grégory Nicole, met wie ze ook eigenaar is van Restaurant Le Nord. ‘Ik ben heel blij met mijn team en dankbaar voor de positieve reacties die we de eerste weken al kregen. En het is fijn dat ik kan rekenen op mijn man Grégory als culinair adviseur en steun en toeverlaat en die af en toe een blik in de keuken werpt.’

Norra is aangesloten bij Euro-Toques Nederland en geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch (vanaf 12.00 uur) en diner (vanaf 18.00 uur).

Foto’s: Iwan Rutjes

Lees ook:
Yornie van Dijk over Basiliek Harderwijk: ‘Vis uit IJsselmeer op kaart’
De Salentein en Rik Jansma kiezen voor de ambitieuze weg
Fine dining met uitzicht: Summum opent in haven van Zeewolde

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kiest voor biodiversiteit

Volgend artikel

Bolenius opent in Rembrandtpark: eerste beelden van nieuwe locatie

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.