Nieuws

Eerste beelden The Rough Meat Company in Zutphen

Jacqueline van Liere en Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen zijn samen met Rinaldo van Berlo een nieuwe zaak gestart, The Rough Meat Company. Het gaat om een vleesconcept waarbij de kwaliteit voorop staat.

Kwaliteitsconcepten schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Vooral in de grote steden maken ze een flinke opmars door. Nu lijkt ook de provincie klaar voor deze kwaliteitsinjectie van de horeca. In Zutphen is sinds kort The Rough Meat Company geopend.

In de Pelikaanstraat in het oude centrum van de Gelderse Hanzestad zwaait Van Berlo de scepter. Van Berlo werkt al jaren voor ’t Schulten Hues en is nu samen met Peter Gast en Jacqueline van Liere eigenaar van deze horeca-aanwinst voor Zutphen.

In The Rough Meat Company draait het – hoe kan het ook anders – om vlees. Om kwaliteitsvlees. Het vlees is afkomstig van topslager Piet van de Berg van Nice to Meat. Blikvanger in de zaak is de droogkast waar vlees onder een constante luchtvochtigheid van 85 procent op een temperatuur van 3 graden nog 3 weken doorrijpt. Een prachtig gezicht dat dry aged vlees in de zaak.

Achter de zaak is een binnenplaats waar in de zomer op het terras genoten kan worden van een Black Angus bavette, Grasveld rib eye of Hollands Weiderund Dry Aged. Maar ook is het mogelijk om te genieten van een plankje met gevarieerde stukjes vlees zoals iberico palette, wagyu salami en serrano ham. Ook zijn hotdogs en hamburgers verkrijgbaar.

The Rough Meat Company ligt op steenworp afstand van ’t Schulten Hues, het sterrestaurant van Zutphen. Verder zijn Jacqueline van Liere en Peter Gast betrokken bij Club Newport 1852 in Huizen. Peter zorgt voor de spijzen en Jacqueline voor de wijnen.

Vorig artikel

Sterrestaurant De Burgemeester start winkel met wijn en delicatessen

Volgend artikel

Negen jaar In de keuken van Floris Rotterdam: gratis wijnarrangement

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.