Nieuws

Eerbetoon van culinaire gids voor Thérèse en Jonnie Boer

Culinaire gids Gault&Millau heeft Thérèse en Jonnie Boer van De Librije in Zwolle verrast met een eerbetoon in de vorm van een film. Voor ‘Van de kelder naar de top’ zijn het afgelopen halfjaar meer dan veertig mensen voor de camera gehaald die een verleden hebben bij Nederlands enige driesterrenrestaurant.

‘Dit fantastische echtpaar heeft zoveel betekent voor de gastronomie in Nederland dat wij het tijd vonden ze daarvoor in het zonnetje te zetten’, vertelt hoofdredacteur en eigenaar Godfried van der Lugt van Gault&Millau waarom de video is gemaakt.

De Librije

Na ook zelf de nodige tegenslagen te hebben overwonnen, is De Librije uitgegroeid tot een groep met een hotel en zeer succesvolle restaurants in Zwolle en op Bonaire en Curaçao, zo meldt de culinaire gids.

‘Al meer dan 35 jaar opereren de twee op het hoogste culinaire niveau in ons land en hebben zij veel horecatalenten opgeleid en groot gebracht.

Film

Voor het filmdocument zijn de afgelopen zes maanden meer dan veertig topchefs, vrienden, (ex-)medewerkers en vele nu zelfstandige horecaondernemers voor de camera gehaald die allemaal een verleden hebben in De Librije. ‘Het is ons gelukt om dit volledig zonder medeweten van de hoofdpersonen te realiseren.’

Thérèse en Jonnie werden op maandag 27 januari onder valse voorwendselen naar Amsterdam gelokt, waar ze de film onder ogen kregen. In een andere zaal keken ruim 120 aanwezigen mee.

Tijdens de lancering van de Gault&Millau-gids voor dit jaar werd het echtpaar bovendien bekroond met de Lifetime Achievement Award 2025. Met hun goedvinden is de video nu ook online te bekijken.

Lees ook:
Documentaire De Opvolging over De Librije in Zwolle
Nelson en Gert: motor van De Librije, Meesters en vrienden
Gault&Millau: Demain hoogste nieuwkomer, De Librije de beste

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe eigenaar Aan de Zweth: ‘Maakt cirkel rond’

Volgend artikel

Restaurant Norra opent in centrum van Bilthoven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.